Telor Masak bali

Balinese eieren, gekookte eieren onder een zeer smakelijk sausje.
Dit is een heel makkelijk receptje, snel klaar dus ideaal als bijgerechtje voor een Indonesische rijsttafel.
Maar ook met bijvoorbeeld sambal boontjes en rijst heb je een lekkere makkelijke maaltijd voor door de week.

Ingredienten

Als bijgerechtje bij een rijsttafel reken je 1 ei per persoon, en zou je dit recept bij 4 personen kunnen halveren.
Wij rekenen 2 eieren per persoon, met bijvoorbeeld alleen boontjes als maaltijd.

– 8 eieren
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– 3 eetl olie
– 2 theel bruine suiker
– 2 theel sambal
– 2 eetl ketjap manis
– 0,5 dl bouillon
– 2 theel maizena
– ½ citroen, sap van
– handje peterselie

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, pel en halveer ze.
Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olie en fruit de ui en knoflook kort.
Voeg de sambal en suiker toe, roer goed door.
Blus af met de ketjap en bouillon, warm goed door.
Meng in een kommetje de maizena met een heel klein beetje water, voeg toe aan je saus, roer alles goed door tot gebonden sausje.
Voeg tot slot citroensap toe.
Leg de halve eieren in een schaaltje en giet de saus er over.
Garneer met fijngeknipte peterselie.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...