Rendang van spitskool
Zelfs de verstokte vleeseter zal verrast zijn met dit pittige en smaakvolle gerecht.
Samen met bijvoorbeeld Lalab tauge, Sambal goreng boontjes en Sambal goreng telor heb je al een heerlijke vegetarische rijsttafel.
De genoemde gerechten vindt je ook op onze website.
Het recept voor deze Rendang komt van Danny Jansen (24kitchen)
Ingredienten
– 50 gr zout
– 1 rood pepertje
– 1 stengel sereh
– 2 limoenblaadjes
– 1 stukje gember
– 100 ml ketjap manis
– 50 ml gembersiroop
– 2 eetl sambal badjak
– 250 ml groentebouillon
Bereidingswijze
Spoel na 2 uur de kool goed en laat uitlekken in een vergiet. Dep hierna droog met een schone doek.
Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember. Kneus de stengel sereh flink. En kneus de limoenblaadjes.
Verhit in een braadpan een scheut olie en fruit bovenstaande kruiden.
Voeg nu de kool toe en fruit al roerende een paar minuten.
Voeg nu de sambal, ketjap, gembersiroop en de bouillon toe en breng aan de kook.
Smoor de kool ca 45 minuten.
Vindt je de saus nog wat te nat, laat je de Rendang nog even smoren zonder deksel zodat het wat kan inkoken.
Erg lekker met iets fris erbij zoals Lalab Tauge of ingemaakte komkommer.
Ook lekker
Sambal Goreng Paksoi
Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Nasi goreng (als van de Chinees)
Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Boemboe Bali van eieren
Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...