Rendang van spitskool

Deze vegetarische Rendang is zo ontzettend lekker, die moet je echt eens maken.
Zelfs de verstokte vleeseter zal verrast zijn met dit pittige en smaakvolle gerecht.
Samen met bijvoorbeeld Lalab tauge, Sambal goreng boontjes en Sambal goreng telor heb je al een heerlijke vegetarische rijsttafel.
De genoemde gerechten vindt je ook op onze website.
Het recept voor deze Rendang komt van Danny Jansen (24kitchen)

Ingredienten

– 1 spitskool
– 50 gr zout
– 1 rood pepertje
– 1 stengel sereh
– 2 limoenblaadjes
– 1 stukje gember
– 100 ml ketjap manis
– 50 ml gembersiroop
– 2 eetl sambal badjak
– 250 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Doe alle kool in een schaal, strooi het zout erover en bedek de kool met een bord of plank waarop je iets zwaars zet. Laat ca. 2 uur staan. Er zal nu veel vocht uit de kool trekken, waar de kool heel zacht door wordt.
Spoel na 2 uur de kool goed en laat uitlekken in een vergiet. Dep hierna droog met een schone doek.

Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember. Kneus de stengel sereh flink. En kneus de limoenblaadjes.
Verhit in een braadpan een scheut olie en fruit bovenstaande kruiden.
Voeg nu de kool toe en fruit al roerende een paar minuten.
Voeg nu de sambal, ketjap, gembersiroop en de bouillon toe en breng aan de kook.
Smoor de kool ca 45 minuten.
Vindt je de saus nog wat te nat, laat je de Rendang nog even smoren zonder deksel zodat het wat kan inkoken.

Erg lekker met iets fris erbij zoals Lalab Tauge of ingemaakte komkommer.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...