Rendang van spitskool

Deze vegetarische Rendang is zo ontzettend lekker, die moet je echt eens maken.
Zelfs de verstokte vleeseter zal verrast zijn met dit pittige en smaakvolle gerecht.
Samen met bijvoorbeeld Lalab tauge, Sambal goreng boontjes en Sambal goreng telor heb je al een heerlijke vegetarische rijsttafel.
De genoemde gerechten vindt je ook op onze website.
Het recept voor deze Rendang komt van Danny Jansen (24kitchen)

Ingredienten

– 1 spitskool
– 50 gr zout
– 1 rood pepertje
– 1 stengel sereh
– 2 limoenblaadjes
– 1 stukje gember
– 100 ml ketjap manis
– 50 ml gembersiroop
– 2 eetl sambal badjak
– 250 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Doe alle kool in een schaal, strooi het zout erover en bedek de kool met een bord of plank waarop je iets zwaars zet. Laat ca. 2 uur staan. Er zal nu veel vocht uit de kool trekken, waar de kool heel zacht door wordt.
Spoel na 2 uur de kool goed en laat uitlekken in een vergiet. Dep hierna droog met een schone doek.

Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember. Kneus de stengel sereh flink. En kneus de limoenblaadjes.
Verhit in een braadpan een scheut olie en fruit bovenstaande kruiden.
Voeg nu de kool toe en fruit al roerende een paar minuten.
Voeg nu de sambal, ketjap, gembersiroop en de bouillon toe en breng aan de kook.
Smoor de kool ca 45 minuten.
Vindt je de saus nog wat te nat, laat je de Rendang nog even smoren zonder deksel zodat het wat kan inkoken.

Erg lekker met iets fris erbij zoals Lalab Tauge of ingemaakte komkommer.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Besengek van eieren

Besengek van eieren

Besengek van eierenAls wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor...

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...