Nasi goreng

Wel een beetje retro, maar ook erg van deze tijd, no waste! Ideaal om restjes uit je koelkast te verwerken. Heb je rijst over? Of een rest kool, een halve prei, een winterpeen? Mengen met lekker veel kruiden en je hebt al snel een lekkere nasi. Eitje erbij en iedereen blij.

Ingredienten

– 275 gr rijst (meergranenrijst = voedzamer)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 prei
– 1 winterpeen
– ½ Chinese kool
– 100 gr tauge
– 1 bosuitje
kruiden:
– 1 theel komijn
– 1 theel sereh
– 1 theel kurkuma
– 2 theel laos
– 2 theel koriander
– 2 theel gemberwortel
– 2 theel zout
naar smaak:
– sambal
– ketjap, sojasaus

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens verpakking en laat helemaal afkoelen. Koude rijst zorgt voor mooi droog gebakken nasi. Snijd het pepertje in ringetjes, snijd de prei in ringen, schil de peen en snijd in halve plakjes en snijd de kool fijn. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een scheut olie in een wok. Voeg de kruiden toe samen met 1 theel sambal en een scheutje ketjap, bak alles even mee. Voeg nu de rode peper, prei, peen, en kool toe en roerbak alles tot de kool slinkt. Schep nu de rijst in gedeelten erbij en roer alles goed door. Meng tot slot pas de tauge door de nasi zodat het lekker knapperig blijft. Proef en breng op smaak met ketjap, sojasaus of nog wat sambal. Garneer met het bosuitje en een gebakken eitje of omeletje en zoetzuur courgette of komkommer.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...