Nasi goreng

Wel een beetje retro, maar ook erg van deze tijd, no waste!
Ideaal om restjes uit je koelkast te verwerken. Heb je rijst over? Of een rest kool, een halve prei, een winterpeen? Mengen met lekker veel kruiden en je hebt al snel een lekkere nasi.
Eitje erbij en iedereen blij.

Ingredienten

– 275 gr rijst (meergranenrijst = voedzamer)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 prei
– 1 winterpeen
– ½ Chinese kool
– 100 gr tauge
– 1 bosuitje
kruiden:
– 1 theel komijn
– 1 theel sereh
– 1 theel kurkuma
– 2 theel laos
– 2 theel koriander
– 2 theel gemberwortel
– 2 theel zout
naar smaak:
– sambal
– ketjap, sojasaus

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens verpakking en laat helemaal afkoelen. Koude rijst zorgt voor mooi droog gebakken nasi.
Snijd het pepertje in ringetjes, snijd de prei in ringen, schil de peen en snijd in halve plakjes en snijd de kool fijn.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een scheut olie in een wok.
Voeg de kruiden toe samen met 1 theel sambal en een scheutje ketjap, bak alles even mee.
Voeg nu de rode peper, prei, peen, en kool toe en roerbak alles tot de kool slinkt.
Schep nu de rijst in gedeelten erbij en roer alles goed door. Meng tot slot pas de tauge door de nasi zodat het lekker knapperig blijft.
Proef en breng op smaak met ketjap, sojasaus of nog wat sambal.

Garneer met het bosuitje en een gebakken eitje of omeletje en zoetzuur courgette of komkommer.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...