Nasi goreng met bloemkoolrijst en pulled oats

Een pan met uitsluitend groenten deze nasi. De rijst hebben we namelijk vervangen door bloemkoolrijst.
En we hebben iets nieuws ontdekt: pulled oats!
Een plantaardige vleesvervanger die veel eiwit bevat.
Het wordt gemaakt van haver, erwten en tuinbonen, beetje olie en zout en geen verdere toevoegingen! Bovendien wordt de haver geteeld in Finland, en is het een van de meest milieuvriendelijkste gewassen. (niks geen bossen meer verbranden om soja te telen)
De stukjes pulled oats lijken op stukjes zacht vlees, zijn neutraal van smaak, maar nemen heel goed de smaken op van toegevoegde kruiden of saus.
Pulled oats gaan we vast vaker gebruiken in de keuken, maar nu dus in de nasi.

Ingredienten

– 400 gr bloemkoolrijst (diepvries kan heel goed)
– 1 pakje pulled oats (naturel)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 prei
– 1 winterpeen
– ½ Chinese kool
– 100 gr taugé
– 1 bosuitje
kruiden:
– 1 theel sambal
– 1 theel komijn
– 1 theel sereh
– 1 theel kurkuma
– 2 theel laos
– 2 theel koriander
– 2 theel gemberwortel
– 2 theel zout
naar smaak:
– sambal
– ketjap, sojasaus

Bereidingswijze

Snijd het pepertje in ringetjes, snijd de prei in ringen, schil de peen en snijd in halve plakjes en snijd de kool fijn.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een scheut olie in een wok.
Voeg de kruiden toe samen met 1 theel sambal en een scheutje ketjap, bak alles even kort.
Voeg nu de pulled oats toe en roer alles goed door.
Voeg nu de rode peper, prei, peen, en kool toe en roerbak alles tot de kool slinkt.
Schep nu de bevroren bloemkoolrijst in gedeelten erbij en roer alles goed door. Meng tot slot pas de taugé door de nasi zodat het lekker knapperig blijft.
Proef en breng op smaak met ketjap, sojasaus of nog wat sambal.

Garneer met het bosuitje en een gebakken eitje of omeletje en zoetzuur courgette of komkommer

Ook lekker

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...