Overvolle groentetaart

Superlekker!
Deze taart zit echt bomvol groenten die eerst geroosterd worden, dat gecombineerd met ricotta, tijm en feta geeft echt een heerlijk resultaat. Het verwerken van de groenten kost even wat tijd maar is echt de moeite waard.
Dit recept komt ook uit het boek Plenty van Ottolenghi.

Ingredienten

– korstdeeg of hartige taart deeg (diepvries)
– 1 rode en 1 gele paprika
– 1 aubergine
– 1 zoete aardappel
– 2 uien
– 1 klein courgette
– 2 laurierblaadjes
– ca 2 eetl tijmblaadjes
– olijfolie
– 120 gr ricotta
– 120 gr fetakaas
– handvol cherrytomaatjes
– 2 eieren
– 2 dl slagroom
– zout/peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 230 graden.
Leg de paprika’s in een oven/braadslee en rooster ze boven in de oven., draai ze af en toe om.
Snijd de aubergine in blokjes vermeng ze met 4 eetl olijfolie en zout en peper, leg in een braadslee en zet deze een richel onder de paprika’s.
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg ze na 12 minuten toe aan de aubergine.
Snijd de courgette ook in blokjes en voeg na weer 12 minuten toe aan de aubergine/aardappel.
Rooster nog eens 10 minuten, haal de braadslee uit de oven.
De paprika’s zijn nu waarschijnlijk goed geblakerd rondom, haal ze uit de oven, stop ze in een plastic zak en laat ca 10 minuten rusten. Verwijder dan de zaadlijsten en ontvel ze en snijd het vruchtvlees in brede repen.
Zet de oventemperatuur op 160 graden.
Terwijl de groenten roosteren, fruit je de uien (in ringen gesneden) in 2 eetl olie in een koekenpan, voeg laurier en wat zout toe en fruit ze goudbruin en gaar in ca 20 minuten.

Vet een lage taartvorm in, bekleed met het deeg. Leg dan een vel bakpapier in de vorm en vul met droge peulvruchten/bakerwten en bak de bodem 30 minuten. (blind bakken) Verwijder de bakvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten.
Verdeel de uien op de deegbodem, verdeel daar de geroosterde groenten over, bestrooi met de helft van de tijm.
Verdeel de ricotta en feta op de groenten, halveeer de tomaatjes en verdeel die ook over de groenten. (snijkant naar boven).
Klop de eieren los met de slagroom en wat zout/peper, en giet dit in de vorm.
Strooi de rest van de tijm over de taart en bak de taart nog ca 35 minuten.

Ook lekker

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...