Overvolle groentetaart

Superlekker!
Deze taart zit echt bomvol groenten die eerst geroosterd worden, dat gecombineerd met ricotta, tijm en feta geeft echt een heerlijk resultaat. Het verwerken van de groenten kost even wat tijd maar is echt de moeite waard.
Dit recept komt ook uit het boek Plenty van Ottolenghi.

Ingredienten

– korstdeeg of hartige taart deeg (diepvries)
– 1 rode en 1 gele paprika
– 1 aubergine
– 1 zoete aardappel
– 2 uien
– 1 klein courgette
– 2 laurierblaadjes
– ca 2 eetl tijmblaadjes
– olijfolie
– 120 gr ricotta
– 120 gr fetakaas
– handvol cherrytomaatjes
– 2 eieren
– 2 dl slagroom
– zout/peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 230 graden.
Leg de paprika’s in een oven/braadslee en rooster ze boven in de oven., draai ze af en toe om.
Snijd de aubergine in blokjes vermeng ze met 4 eetl olijfolie en zout en peper, leg in een braadslee en zet deze een richel onder de paprika’s.
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg ze na 12 minuten toe aan de aubergine.
Snijd de courgette ook in blokjes en voeg na weer 12 minuten toe aan de aubergine/aardappel.
Rooster nog eens 10 minuten, haal de braadslee uit de oven.
De paprika’s zijn nu waarschijnlijk goed geblakerd rondom, haal ze uit de oven, stop ze in een plastic zak en laat ca 10 minuten rusten. Verwijder dan de zaadlijsten en ontvel ze en snijd het vruchtvlees in brede repen.
Zet de oventemperatuur op 160 graden.
Terwijl de groenten roosteren, fruit je de uien (in ringen gesneden) in 2 eetl olie in een koekenpan, voeg laurier en wat zout toe en fruit ze goudbruin en gaar in ca 20 minuten.

Vet een lage taartvorm in, bekleed met het deeg. Leg dan een vel bakpapier in de vorm en vul met droge peulvruchten/bakerwten en bak de bodem 30 minuten. (blind bakken) Verwijder de bakvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten.
Verdeel de uien op de deegbodem, verdeel daar de geroosterde groenten over, bestrooi met de helft van de tijm.
Verdeel de ricotta en feta op de groenten, halveeer de tomaatjes en verdeel die ook over de groenten. (snijkant naar boven).
Klop de eieren los met de slagroom en wat zout/peper, en giet dit in de vorm.
Strooi de rest van de tijm over de taart en bak de taart nog ca 35 minuten.

Ook lekker

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...