Hartig champignon-kaastaartje

De ingredienten van de beroemde quiche lorraine gebruikt in een vegetarische versie.
De spekjes of bacon vervangen door champignons en bosuitjes.
De quiche smaakt zowel warm als koud even lekker.

Ingredienten

– plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries
– 250 gr champignons
– bosje bosuitjes
– 4 eieren
– 4 dl slagroom
– 200 gr gruyere kaas, geraspt
– 1 eetl paneermeel
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de plakjes taartdeeg ontdooien.
Bak de in plakjes gesneden champignons even aan in een koekenpan, voeg de in ringetjes gesneden bosuitjes toe en bak even mee. Haal van vuur en breng op smaak met zout en peper.
Vet een taartvorm, doorsnee 24 cm, goed in en bekleed met de plakjes taartdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Meng 2 eetl geraspte gruyere met 1 eetl paneermeel, strooi dit op de bodem.
Meng in een kom de eieren, slagroom, geraspte gruyere goed door elkaar. Meng hier de champignons en bosuitjes door. Naar smaak nog wat peper toevoegen.
Giet het mengsel in de taartvorm.

Bak ± 40 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!