Hartig champignon-kaastaartje

De ingredienten van de beroemde quiche lorraine gebruikt in een vegetarische versie.
De spekjes of bacon vervangen door champignons en bosuitjes.
De quiche smaakt zowel warm als koud even lekker.

Ingredienten

– plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries
– 250 gr champignons
– bosje bosuitjes
– 4 eieren
– 4 dl slagroom
– 200 gr gruyere kaas, geraspt
– 1 eetl paneermeel
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de plakjes taartdeeg ontdooien.
Bak de in plakjes gesneden champignons even aan in een koekenpan, voeg de in ringetjes gesneden bosuitjes toe en bak even mee. Haal van vuur en breng op smaak met zout en peper.
Vet een taartvorm, doorsnee 24 cm, goed in en bekleed met de plakjes taartdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Meng 2 eetl geraspte gruyere met 1 eetl paneermeel, strooi dit op de bodem.
Meng in een kom de eieren, slagroom, geraspte gruyere goed door elkaar. Meng hier de champignons en bosuitjes door. Naar smaak nog wat peper toevoegen.
Giet het mengsel in de taartvorm.

Bak ± 40 minuut op 200 graden.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!