Boerenkooltaart

Eet boerenkool eens anders! (deel 4)
Wist je dat naast soep, frittata en salade, boerenkool ook heel erg lekker is in een hartige taart?
Nou wij weten het wel, geroerbakte boerenkool met provencaalse kruiden, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes zorgen voor een heel verassende hartige taart. Zo lust iedereen wel boerenkool.

Ingredienten

– 6 plakjes bladerdeeg
– 3 ons boerenkool (fijngesneden)
– 2 rode uien
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– 2 eetl provencaalse kruiden
– zout/peper
– snuf cayennepeper
– 10 zongedroogde tomaatjes
– 2 dl kookroom
– 3 eieren
– 1 ons oude kaas, geraspt, + een handje extra
– 2 eetl pijnboompitjes

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, snipper de knoflook.
Verwarm de olie in een grote wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de boerenkool (in gedeelten) toe en roerbak al omscheppend tot de kool zacht is. Roer de provencaalse kruiden erdoor en breng de kool op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en schep er de zongedroogde tomaatjes door.
Roer de eieren, kookroom en de geraspte kaas goed door elkaar en meng door de boerenkool.
Rooster de pijnboompitjes.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 30 cm, leg deze op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het boerenkoolmengsel over het bladerdeeg, laat rondom 3 cm vrij. Vouw de rand losjes over de vulling. Bestrijk de rand met wat eigeel.
Strooi nog een handje geraspte kaas en de pijnboompitjes over het koolmengsel.
Bak de taart op 200 graden in ca. 35 minuten.

Ook lekker

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...