Boerenkooltaart

Eet boerenkool eens anders! (deel 4)
Wist je dat naast soep, frittata en salade, boerenkool ook heel erg lekker is in een hartige taart?
Nou wij weten het wel, geroerbakte boerenkool met provencaalse kruiden, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes zorgen voor een heel verassende hartige taart. Zo lust iedereen wel boerenkool.

Ingredienten

– 6 plakjes bladerdeeg
– 3 ons boerenkool (fijngesneden)
– 2 rode uien
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– 2 eetl provencaalse kruiden
– zout/peper
– snuf cayennepeper
– 10 zongedroogde tomaatjes
– 2 dl kookroom
– 3 eieren
– 1 ons oude kaas, geraspt, + een handje extra
– 2 eetl pijnboompitjes

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, snipper de knoflook.
Verwarm de olie in een grote wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de boerenkool (in gedeelten) toe en roerbak al omscheppend tot de kool zacht is. Roer de provencaalse kruiden erdoor en breng de kool op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en schep er de zongedroogde tomaatjes door.
Roer de eieren, kookroom en de geraspte kaas goed door elkaar en meng door de boerenkool.
Rooster de pijnboompitjes.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 30 cm, leg deze op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het boerenkoolmengsel over het bladerdeeg, laat rondom 3 cm vrij. Vouw de rand losjes over de vulling. Bestrijk de rand met wat eigeel.
Strooi nog een handje geraspte kaas en de pijnboompitjes over het koolmengsel.
Bak de taart op 200 graden in ca. 35 minuten.

Ook lekker

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...