Boerenkooltaart

Eet boerenkool eens anders! (deel 4)
Wist je dat naast soep, frittata en salade, boerenkool ook heel erg lekker is in een hartige taart?
Nou wij weten het wel, geroerbakte boerenkool met provencaalse kruiden, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes zorgen voor een heel verassende hartige taart. Zo lust iedereen wel boerenkool.

Ingredienten

– 6 plakjes bladerdeeg
– 3 ons boerenkool (fijngesneden)
– 2 rode uien
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– 2 eetl provencaalse kruiden
– zout/peper
– snuf cayennepeper
– 10 zongedroogde tomaatjes
– 2 dl kookroom
– 3 eieren
– 1 ons oude kaas, geraspt, + een handje extra
– 2 eetl pijnboompitjes

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, snipper de knoflook.
Verwarm de olie in een grote wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de boerenkool (in gedeelten) toe en roerbak al omscheppend tot de kool zacht is. Roer de provencaalse kruiden erdoor en breng de kool op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en schep er de zongedroogde tomaatjes door.
Roer de eieren, kookroom en de geraspte kaas goed door elkaar en meng door de boerenkool.
Rooster de pijnboompitjes.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 30 cm, leg deze op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het boerenkoolmengsel over het bladerdeeg, laat rondom 3 cm vrij. Vouw de rand losjes over de vulling. Bestrijk de rand met wat eigeel.
Strooi nog een handje geraspte kaas en de pijnboompitjes over het koolmengsel.
Bak de taart op 200 graden in ca. 35 minuten.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Okonomiyaki

Okonomiyaki

OkonomiyakiHartige Japanse pannenkoek.Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons...