Broccolitaart

Een winterse hartige taart van broccoli met roquefort en walnoten.

Ingredienten

– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– 500 gr broccoli
– 3 sjalotjes
– 50 gr walnoten
– 100 gr roquefort
– 3 eieren
– 200 ml slagroom
– zout/peper
– cayennepeper
– springvorm Ø 24 cm

Bereidingswijze

Laat de plakjes deeg ontdooien.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze ca 4 minuut, spoel koud af en laat goed uitlekken.
Hak de walnoten grof, snipper de sjalotten, brokkel de kaas grof.
Klop de eieren met de slagroom, voeg ruim zout, peper en cayennepeper toe.
Bestuif de aanrecht met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap.
Vet de springvorm goed in en bestuif met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg.
Verdeel de broccoli, noten en sjalot eerst op de bodem. Verdeel dan de kaas erover.
Giet tot slot het eimengsel er boven op.
Bak de taart in midden van de oven op 200 graden in ca 40 minuut

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...