Broccolitaart

Een winterse hartige taart van broccoli met roquefort en walnoten.

Ingredienten

– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– 500 gr broccoli
– 3 sjalotjes
– 50 gr walnoten
– 100 gr roquefort
– 3 eieren
– 200 ml slagroom
– zout/peper
– cayennepeper
– springvorm Ø 24 cm

Bereidingswijze

Laat de plakjes deeg ontdooien.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze ca 4 minuut, spoel koud af en laat goed uitlekken.
Hak de walnoten grof, snipper de sjalotten, brokkel de kaas grof.
Klop de eieren met de slagroom, voeg ruim zout, peper en cayennepeper toe.
Bestuif de aanrecht met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap.
Vet de springvorm goed in en bestuif met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg.
Verdeel de broccoli, noten en sjalot eerst op de bodem. Verdeel dan de kaas erover.
Giet tot slot het eimengsel er boven op.
Bak de taart in midden van de oven op 200 graden in ca 40 minuut

Ook lekker

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...