Broccolitaart

Een winterse hartige taart van broccoli met roquefort en walnoten.

Ingredienten

– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– 500 gr broccoli
– 3 sjalotjes
– 50 gr walnoten
– 100 gr roquefort
– 3 eieren
– 200 ml slagroom
– zout/peper
– cayennepeper
– springvorm Ø 24 cm

Bereidingswijze

Laat de plakjes deeg ontdooien.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze ca 4 minuut, spoel koud af en laat goed uitlekken.
Hak de walnoten grof, snipper de sjalotten, brokkel de kaas grof.
Klop de eieren met de slagroom, voeg ruim zout, peper en cayennepeper toe.
Bestuif de aanrecht met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap.
Vet de springvorm goed in en bestuif met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg.
Verdeel de broccoli, noten en sjalot eerst op de bodem. Verdeel dan de kaas erover.
Giet tot slot het eimengsel er boven op.
Bak de taart in midden van de oven op 200 graden in ca 40 minuut

Ook lekker

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...