Spinazietaart zonder deegbodem

Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op.
Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker.
Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine puntjes als borrelhapje.
Op internet zag ik verschillende recepten voor hartige taart zonder bodem, en inderdaad dat kan heel goed, minder machtig.
Dus nu een recept voor spinazietaart zonder bodem.

Ingredienten

– 200 gr spinazie
– 100 gr velderwtjes (biologische uit de vriezer)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 eetl Italiaanse kruiden of tijm en oregano gemengd
– 5 eieren
– 100 gr havermout
– zout/ peper
– 1 scheut sojasaus (geen ketjap)
– 150 gr fetakaas of geitenkaas als je daar van houdt (wij niet)

Bereidingswijze

Blancheer de erwtjes 2 minuten, spoel af met koud water en laat uitlekken in vergiet.
Snijd de spinazie grof.
Snipper de ui en knoflook.
Klop in een grote kom de eieren los en voeg alle ingredienten, behalve de fetakaas, toe, roer alles goed door elkaar.
Giet alles in een ingevette ovenschaal of quichevorm.
Verdeel de fetakaas erover.
Bak de spinazietaart ca. 30 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...