Quiche met rucola

En omdat het zo lekker en makkelijk is nog een hartige taart!
Deze is met rucola, rode ui en Gorgonzola. Een heel goede combinatie.
Smaakt koud ook heel lekker, dus ideaal voor je paasbrunch.

Ingredienten

– 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– 1 lepel boter
– 4 grote rode uien
– 2 teen knoflook
– 1 eetl tijmblaadjes
– 1 eetl balsamico azijn
– 125 gr rucola
– 3 eieren
– 200 gr Gorgonzola
– 200 gr creme fraiche
– 40 gr pijnboompitjes

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen en snipper de knoflook.
Verhit de boter in een koekenpan en smoor de uien, knoflook, tijmblaadjes en de balsamico op een niet te hoog vuur gedurende ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig even om.
Vet een quichevorm in en bekleed de bodem eerst met bakpapier en daarna met het deeg.
Klop de eieren los en roer de creme fraiche , de verkruimelde Gorgonzola, de pijnboompitjes en ¾ van de rucola erdoor.
Breng zonodig op smaak met zout en verse peper, let op: de kaas is ook best zout.
Verdeel eerst het uienmengsel over het deeg, verdeel daarna het rucola/eimengsel erover.
Bak de quiche in ca. 40 minuten mooi goudbruin.
Verdeel pas voor het serveren de rest van de rucola erover.

Ook lekker

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...