Mexicaanse wraptaart

Tussen alle kerstrecepten, kerstmenu’s, kerstboodschappen en inkopen van kerstbomen en kerstkado’s door moet er natuurlijk ook nog gewoon gegeten worden.
En als het weer dan saai en grijs is, wil je ook nog iets kleurrijks op tafel.
Maak daarom eens deze superlekkere wraptaart.

Ingredienten

– 350 gr vegetarische wokreepjes (vivera bv.)
– 3 paprika’s
– 2 rode uien
– ½ eetl zout
– ½ eetl komijnpoeder
– ½ eetl paprikapoeder
– 1 theel knoflookpoeder
– 1 theel cayennepeper
– 3 eetl olie
– tortillachips
– 2 eetl bosuitjes, in ringetjes
– 2 eetl tomaat, kleingesneden
– 2 pakjes cheddar kaas
– 6 grote wraps

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de paprika’s en rode uien in repen, meng ze in een braadslede met de wokreepjes en alle kruiden.
Rooster de groenten voor 20 minuten. Schep tussendoor alles even om.
Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Vet een springvorm in met olie en bekleed de vorm met 4 wraps, verdeel ze als een grote bloem in de rondte en laat daarbij 1/3 deel van de wrap boven de vorm uit steken.
Knip de 5e wrap op maat en bedek hiermee de bodem.
Scheur de cheddar in kleinere stukjes en strooi de helft op de bodem.
Verdeel hierop de helft van de geroosterde groenten/wokreepjes.
Strooi hier een laag tortillachips op en druk deze goed aan.
Verdeel nu de rest van de geroosterde groenten/wokreepjes.
Verdeel hierover de bosuitjes en tomaten en strooi tot slot de rest van de cheddar erover.
Knip de 6e wrap op maat als deksel en vouw de uitstekende wraps naar midden toe terug zodat je taart helemaal dicht is.
Bak de taart 30 minuten op 190 graden.

Serveer de taart met avocado, zure room en een lekkere tomatensalsa.

Ook lekker

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...