“Baas”salade met uitjes-chutney

Dit recept staat in de allerhande van april, een verrassende salade van bladsla, komkommer en een chutney van zilveruitjes.
De zoetzure chutney op de salade is zo lekker dat we dit recept graag aan iedereen door willen geven.
De bacon hebben wij vervangen door knapperige knoflookcroutons, het moet natuurlijk wel vegetarisch blijven.

Ingredienten

– ca 400 gr bladsla of spinazie
– 1 komkommer
– 1 potje zilveruitjes met vocht (320 gr)
– 4 eetl ketchup
– 2 theel kerriepoeder
– 2 eetl donkere basterdsuiker
– 2 sneetjes brood
– 1 eetl olijfolie
– grof zeezout
– 2 teen knoflook

Bereidingswijze

Doe de zilveruitjes met het vocht, de ketchup, de kerriepoeder en de basterdsuiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten goed inkoken tot chutney.
Pers de knoflook en meng met de olijfolie en wat grof zeezout. Snijd de broodjes in kleine blokjes, en meng met het oliemengsel.
Bak de croutons in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Schaaf de komkommer in dunne plakjes

Neem een mooie schaal, leg daar eerst de bladsla of spinazie op. Verdeel de komkommer erover.
Verdeel nu de iets afgekoelde chutney erover.
En tot slot de knoflookcroutons. Eventueel nog een handje noten.

Ook lekker

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...