“Baas”salade met uitjes-chutney

Dit recept staat in de allerhande van april, een verrassende salade van bladsla, komkommer en een chutney van zilveruitjes.
De zoetzure chutney op de salade is zo lekker dat we dit recept graag aan iedereen door willen geven.
De bacon hebben wij vervangen door knapperige knoflookcroutons, het moet natuurlijk wel vegetarisch blijven.

Ingredienten

– ca 400 gr bladsla of spinazie
– 1 komkommer
– 1 potje zilveruitjes met vocht (320 gr)
– 4 eetl ketchup
– 2 theel kerriepoeder
– 2 eetl donkere basterdsuiker
– 2 sneetjes brood
– 1 eetl olijfolie
– grof zeezout
– 2 teen knoflook

Bereidingswijze

Doe de zilveruitjes met het vocht, de ketchup, de kerriepoeder en de basterdsuiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten goed inkoken tot chutney.
Pers de knoflook en meng met de olijfolie en wat grof zeezout. Snijd de broodjes in kleine blokjes, en meng met het oliemengsel.
Bak de croutons in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Schaaf de komkommer in dunne plakjes

Neem een mooie schaal, leg daar eerst de bladsla of spinazie op. Verdeel de komkommer erover.
Verdeel nu de iets afgekoelde chutney erover.
En tot slot de knoflookcroutons. Eventueel nog een handje noten.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...