“Baas”salade met uitjes-chutney

Dit recept staat in de allerhande van april, een verrassende salade van bladsla, komkommer en een chutney van zilveruitjes.
De zoetzure chutney op de salade is zo lekker dat we dit recept graag aan iedereen door willen geven.
De bacon hebben wij vervangen door knapperige knoflookcroutons, het moet natuurlijk wel vegetarisch blijven.

Ingredienten

– ca 400 gr bladsla of spinazie
– 1 komkommer
– 1 potje zilveruitjes met vocht (320 gr)
– 4 eetl ketchup
– 2 theel kerriepoeder
– 2 eetl donkere basterdsuiker
– 2 sneetjes brood
– 1 eetl olijfolie
– grof zeezout
– 2 teen knoflook

Bereidingswijze

Doe de zilveruitjes met het vocht, de ketchup, de kerriepoeder en de basterdsuiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten goed inkoken tot chutney.
Pers de knoflook en meng met de olijfolie en wat grof zeezout. Snijd de broodjes in kleine blokjes, en meng met het oliemengsel.
Bak de croutons in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Schaaf de komkommer in dunne plakjes

Neem een mooie schaal, leg daar eerst de bladsla of spinazie op. Verdeel de komkommer erover.
Verdeel nu de iets afgekoelde chutney erover.
En tot slot de knoflookcroutons. Eventueel nog een handje noten.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...