Berbertajine

Een geurige stoofpot uit Marokko.
Tajine kun je met veel verschillende groenten opbouwen, let alleen wel op de volgorde: groenten die lang moeten garen onderop, groenten die snel garen bovenop.
Heb je de tajine eenmaal opgebouwd: deksel erop en alles rustig laten stoven.
Vooral niet meer roeren! Een beetje aangebakken doet de smaak alleen maar lekkerder worden.

Ingredienten

– 3 uien
– 3 teen knoflook
– half bosje koriander
– 3 tomaten
– 4 aardappelen
– 2 winterwortelen
– 3 rapen
– 2 paprika’s
– 2 courgetes
– 2 dl olie
– 3 theel paprikapoeder
– 2 theel gemberpoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 3 theel peper
– zout

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd alle groenten in stukken.
Meng de paprika-, gember- en komijnpoeder met de peper in een kommetje.
Verhit de olie in de tajine, bak de uien en knoflook even aan. Voeg de koriander toe. Voeg dan de tomaten toe en schep het geheel om.
Strooi de helft van het kruidenmengsel erover, voeg zout toe en schep het geheel nogmaals om. Sluit de tajine en laat de tomaten 10 minuut smoren.
Leg dan de aardappelen, wortelen, rapen, paprika’s en courgettes erop. Let op volgorde!
Voeg de rest van het kruidenmengsel, nog wat zout en een scheut water toe en sluit de tajine. Laat alles ruim 30 minuut smoren.

Lekker met volkoren broodjes. (om in het vocht te soppen)

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!