Berbertajine

Een geurige stoofpot uit Marokko.
Tajine kun je met veel verschillende groenten opbouwen, let alleen wel op de volgorde: groenten die lang moeten garen onderop, groenten die snel garen bovenop.
Heb je de tajine eenmaal opgebouwd: deksel erop en alles rustig laten stoven.
Vooral niet meer roeren! Een beetje aangebakken doet de smaak alleen maar lekkerder worden.

Ingredienten

– 3 uien
– 3 teen knoflook
– half bosje koriander
– 3 tomaten
– 4 aardappelen
– 2 winterwortelen
– 3 rapen
– 2 paprika’s
– 2 courgetes
– 2 dl olie
– 3 theel paprikapoeder
– 2 theel gemberpoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 3 theel peper
– zout

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd alle groenten in stukken.
Meng de paprika-, gember- en komijnpoeder met de peper in een kommetje.
Verhit de olie in de tajine, bak de uien en knoflook even aan. Voeg de koriander toe. Voeg dan de tomaten toe en schep het geheel om.
Strooi de helft van het kruidenmengsel erover, voeg zout toe en schep het geheel nogmaals om. Sluit de tajine en laat de tomaten 10 minuut smoren.
Leg dan de aardappelen, wortelen, rapen, paprika’s en courgettes erop. Let op volgorde!
Voeg de rest van het kruidenmengsel, nog wat zout en een scheut water toe en sluit de tajine. Laat alles ruim 30 minuut smoren.

Lekker met volkoren broodjes. (om in het vocht te soppen)

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!