Bietensalade

Een salade van veldsla, rode bietjes, sinaasappel en tijm.

De aardse smaak van de bietjes is een heerlijke combinatie met de fris-zoete smaak van sinaasappel.

Lekker als lunch of bijgerecht.

Doet het ook heel goed als voorgerechtje, maak de salade dan in 4 kleine schaaltjes.

Ingredienten
– 75 gr veldsla

– 2 gare bieten (gekookt of geroosterd)

– 1 sinaasappel

– 2 eetl balsamicoazijn

– 2 theel vloeibare honing

– paar takjes tijm

– zout en peper

Bereidingswijze

Meng de balsamicoazijn met honing en tijmblaadjes, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bietjes in dunne plakjes en meng door de dressing, laat even trekken.

Snijd met een scherp mesje de schil van de sinaasappel en snijd voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uit.

Was de veldsla en schik op een schaal.

Verdeel de bietenplakjes met de dressing erover en verdeel daarna de sinaasappelpartjes.

Strooi tot slot nog wat verse tijmblaadjes over de salade.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...