Bietensalade

Een salade van veldsla, rode bietjes, sinaasappel en tijm.

De aardse smaak van de bietjes is een heerlijke combinatie met de fris-zoete smaak van sinaasappel.

Lekker als lunch of bijgerecht.

Doet het ook heel goed als voorgerechtje, maak de salade dan in 4 kleine schaaltjes.

Ingredienten
– 75 gr veldsla

– 2 gare bieten (gekookt of geroosterd)

– 1 sinaasappel

– 2 eetl balsamicoazijn

– 2 theel vloeibare honing

– paar takjes tijm

– zout en peper

Bereidingswijze

Meng de balsamicoazijn met honing en tijmblaadjes, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bietjes in dunne plakjes en meng door de dressing, laat even trekken.

Snijd met een scherp mesje de schil van de sinaasappel en snijd voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uit.

Was de veldsla en schik op een schaal.

Verdeel de bietenplakjes met de dressing erover en verdeel daarna de sinaasappelpartjes.

Strooi tot slot nog wat verse tijmblaadjes over de salade.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...