Bietensalade

Een salade van veldsla, rode bietjes, sinaasappel en tijm.

De aardse smaak van de bietjes is een heerlijke combinatie met de fris-zoete smaak van sinaasappel.

Lekker als lunch of bijgerecht.

Doet het ook heel goed als voorgerechtje, maak de salade dan in 4 kleine schaaltjes.

Ingredienten
– 75 gr veldsla

– 2 gare bieten (gekookt of geroosterd)

– 1 sinaasappel

– 2 eetl balsamicoazijn

– 2 theel vloeibare honing

– paar takjes tijm

– zout en peper

Bereidingswijze

Meng de balsamicoazijn met honing en tijmblaadjes, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bietjes in dunne plakjes en meng door de dressing, laat even trekken.

Snijd met een scherp mesje de schil van de sinaasappel en snijd voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uit.

Was de veldsla en schik op een schaal.

Verdeel de bietenplakjes met de dressing erover en verdeel daarna de sinaasappelpartjes.

Strooi tot slot nog wat verse tijmblaadjes over de salade.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...