Broodje Karma Kebab

Geïnspireerd door een artikel in de krant hebben we Karma Kebab uitgeprobeerd.
Karma Kebab is een nieuw product, het zijn heerlijk gekruide plakjes, als kebab en gemaakt van knolselderij en tarwe.
Er zijn al veel horecazaken waar je Karma Kebab kunt krijgen, zie de website van Karma Kebab, echter niet boven Zaandam.
Gelukkig is het ook verkrijgbaar bij Deen supermarkten.
Wij vonden het erg lekker in onze broodjes.
Ideaal voor de makkelijke weekendhap, of voor een luie of geen tijd dag!
En nee, we worden niet gesponsord.

Ingredienten

Voor 2 a 3 broodjes
– pitabroodjes, kant en klaar of zelfgemaakt
– 1 verpakking Karma Kebab, 160 gr
– sla
– tomaat in partjes
– komkommer in plakjes
– rode ui in ringen
knoflooksaus

Bereidingswijze

Als je zelf pitabroodjes wilt maken dan begin je daar mee.
Maar voor een luie of geen tijd dag neem je broodjes uit de supermarkt, die hoef je alleen maar even af te bakken.
Maak de knoflooksaus, zelf maken is heel weinig werk en zo veel lekkerder dan kant en klare.
De Karma Kebab warm je in de koekenpan, 5 minuten met wat olie op niet te hoog vuur, schep af en toe even om.
Beleg je broodjes met sla, tomaat, komkommer,rode ui en een flinke schep Karma Kebab.
Tot slot nog een flinke schep knoflooksaus.
Smullen!

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...