Broodje Karma Kebab
Geïnspireerd door een artikel in de krant hebben we Karma Kebab uitgeprobeerd.
Karma Kebab is een nieuw product, het zijn heerlijk gekruide plakjes, als kebab en gemaakt van knolselderij en tarwe.
Er zijn al veel horecazaken waar je Karma Kebab kunt krijgen, zie de website van Karma Kebab, echter niet boven Zaandam.
Gelukkig is het ook verkrijgbaar bij Deen supermarkten.
Wij vonden het erg lekker in onze broodjes.
Ideaal voor de makkelijke weekendhap, of voor een luie of geen tijd dag!
En nee, we worden niet gesponsord.
Ingredienten
Voor 2 a 3 broodjes
– pitabroodjes, kant en klaar of zelfgemaakt
– 1 verpakking Karma Kebab, 160 gr
– sla
– tomaat in partjes
– komkommer in plakjes
– rode ui in ringen
– knoflooksaus
Bereidingswijze
Als je zelf pitabroodjes wilt maken dan begin je daar mee.
Maar voor een luie of geen tijd dag neem je broodjes uit de supermarkt, die hoef je alleen maar even af te bakken.
Maak de knoflooksaus, zelf maken is heel weinig werk en zo veel lekkerder dan kant en klare.
De Karma Kebab warm je in de koekenpan, 5 minuten met wat olie op niet te hoog vuur, schep af en toe even om.
Beleg je broodjes met sla, tomaat, komkommer,rode ui en een flinke schep Karma Kebab.
Tot slot nog een flinke schep knoflooksaus.
Smullen!
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...