Chilli sin carne

Ook weer zo’n retro gerecht, dat iedereen wel kent. Maar als de regen tegen de ramen slaat is dit toch nog steeds een heerlijk gerecht waar je lekker warm van wordt. Je kunt er veel groenten in kwijt. (No-waste, als je je koelkast wilt opruimen)
En de chili op je bord aankleden met tortillachips, sla, knoflooksaus, avocado, tomaat en geraspte kaas maakt het tot een klein feestje.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 winterpeen
– 3 stengels bleekselderij
– 1 paprika
– 150 gr champignons
– ½ courgette
– 1 flinke theel chilipoeder
– 1 flinke theel komijnpoeder
– 1 flinke theel kaneel
– 1 theel (gerookte) paprikapoeder
– 1 theel cacaopoeder (ja echt)
– 1 blikje (370 gr) kikkererwten
– 1 blikje (370 gr) kidneybonen
– 1 blikje (370 gr) br. bonen
– 1 blik (400 gr)tomatenstukjes
– olijfolie
– zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Schil de peen en snijd in ½ plakjes. Snijd de selderij in kleine boogjes, de paprika in reepjes, de champignons in ¼ en de courgette in ½ plakjes.
Verhit in een grote pan een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, peen en paprika toe en bak een paar minuten tot ze iets zachter worden. Voeg nu ook de champignons en courgette toe en bak even mee.
Voeg nu alle kruiden en zout en peper toe en roer alles goed door.
Voeg nu de uitgelekte bonen en de tomatenblokjes toe en laat alles al roerende goed warm worden. Voeg eventueel nog wat water toe.
Proef tot slot en voeg z.n. nog wat chilipoeder of zout toe.

Zet de pan met chili op tafel, zet schaaltjes met torotillachips, sla, geraspte kaas, tomatenpartjes, avocado, zure room, knoflooksaus of yoghurt erbij en laat iedereen gezellig zijn eigen bord opmaken.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...