Festijnsalade

Met de ingredienten van tonijnsalade maken we nu een festijnsalade!
De tonijn laten we namelijk feestelijk zwemmen.
Daarvoor in de plaats mengen we de ingredienten nu met kikkererwten, en lekker dat het is.
Op internet vindt je veel vegetarische tonijnsalades, vreemd want het smaakt niet naar tonijn en als vegetarier wil je toch ook geen tonijn eten?
Dus wij maken voortaan festijnsalade.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 2 tomaten
– 1 kleine rode ui
– 1 stengel bleekselderij
– 2 augurken
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl Dyonmosterd
– 3 eetl tahin
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken (bewaar wat vocht) en prak ze fijn met een vork.
Snijd de groenten in kleine blokjes, laat als je wilt de kappertjes heel.
Meng alles door elkaar en voeg naar smaak zout/peper toe.

Is de salade nog wat droog, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen.
Je kunt ook een eetl. tahin vervangen door een eetl. mayonaise voor een iets frissere smaak.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...