Festijnsalade

Met de ingredienten van tonijnsalade maken we nu een festijnsalade!
De tonijn laten we namelijk feestelijk zwemmen.
Daarvoor in de plaats mengen we de ingredienten nu met kikkererwten, en lekker dat het is.
Op internet vindt je veel vegetarische tonijnsalades, vreemd want het smaakt niet naar tonijn en als vegetarier wil je toch ook geen tonijn eten?
Dus wij maken voortaan festijnsalade.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 2 tomaten
– 1 kleine rode ui
– 1 stengel bleekselderij
– 2 augurken
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl Dyonmosterd
– 3 eetl tahin
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken (bewaar wat vocht) en prak ze fijn met een vork.
Snijd de groenten in kleine blokjes, laat als je wilt de kappertjes heel.
Meng alles door elkaar en voeg naar smaak zout/peper toe.

Is de salade nog wat droog, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen.
Je kunt ook een eetl. tahin vervangen door een eetl. mayonaise voor een iets frissere smaak.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...