Festijnsalade

Met de ingredienten van tonijnsalade maken we nu een festijnsalade!
De tonijn laten we namelijk feestelijk zwemmen.
Daarvoor in de plaats mengen we de ingredienten nu met kikkererwten, en lekker dat het is.
Op internet vindt je veel vegetarische tonijnsalades, vreemd want het smaakt niet naar tonijn en als vegetarier wil je toch ook geen tonijn eten?
Dus wij maken voortaan festijnsalade.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 2 tomaten
– 1 kleine rode ui
– 1 stengel bleekselderij
– 2 augurken
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl Dyonmosterd
– 3 eetl tahin
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken (bewaar wat vocht) en prak ze fijn met een vork.
Snijd de groenten in kleine blokjes, laat als je wilt de kappertjes heel.
Meng alles door elkaar en voeg naar smaak zout/peper toe.

Is de salade nog wat droog, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen.
Je kunt ook een eetl. tahin vervangen door een eetl. mayonaise voor een iets frissere smaak.

Ook lekker

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehaktEen Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als...