Festijnsalade

Met de ingredienten van tonijnsalade maken we nu een festijnsalade!
De tonijn laten we namelijk feestelijk zwemmen.
Daarvoor in de plaats mengen we de ingredienten nu met kikkererwten, en lekker dat het is.
Op internet vindt je veel vegetarische tonijnsalades, vreemd want het smaakt niet naar tonijn en als vegetarier wil je toch ook geen tonijn eten?
Dus wij maken voortaan festijnsalade.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 2 tomaten
– 1 kleine rode ui
– 1 stengel bleekselderij
– 2 augurken
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl Dyonmosterd
– 3 eetl tahin
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken (bewaar wat vocht) en prak ze fijn met een vork.
Snijd de groenten in kleine blokjes, laat als je wilt de kappertjes heel.
Meng alles door elkaar en voeg naar smaak zout/peper toe.

Is de salade nog wat droog, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen.
Je kunt ook een eetl. tahin vervangen door een eetl. mayonaise voor een iets frissere smaak.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...