Foe Young Hai

Hoe retro wil je het hebben?
Wie kent dit Chinese gerecht niet, een rijkgevuld eigerecht overgoten met zoetzure saus.
Ik denk dat iedereen die ooit wel eens bij de Chinees heeft gegeten dit wel kent.
Nu kun je Foe Yong Hai heel makkelijk zelf maken, lekker vegetarisch, boordevol verse groenten die jij lekker vindt. En het is nog snel klaar ook.
Hier ons recept, maar gebruik gerust andere groenten.

Ingredienten

– 1 prei
– 1 winterwortel
– ½ rode paprika
– 50 gr champignons
– ½ blikje bamboe scheuten
– 8 eieren
– zout/peper
– olie

Voor de saus:
– 1 kleine ui
– knoflook
– 1 teel gemberpoeder
– 8 eetl ketchup
– 2 eetl suiker
– 4 eetl chilisaus
– 2 eetl limoensap of azijn
– ca 200 ml water
– 2 eetl maizena
– zout

Bereidingswijze

Snijd de prei in ringen, de wortel in ½ plakjes, de champignons in plakjes en de paprika in dunne reepjes. Breng water met zout aan de kook en blancheer alle groenten 2 minuten, en laat goed uitlekken in een vergiet. Laat ook de bamboe scheuten uitlekken. Kluts de eieren in een grote kom, roer er de groenten en bamboe scheuten door, voeg ook wat zout en peper toe. Verwarm 2 eetl olie en een koekenpan. Voeg het eimengsel toe en roer rustig in je mengsel tot de eieren beginnen te stollen. Laat dan met rust en in ca 5 minuten garen, keer de omelet en laat ook de andere kant een paar minuten garen. Let op: laat de omelet niet te gaar worden, moet wat smeuig blijven! Voor de saus: Snipper de ui en knoflook. Smoor in een scheutje olie in een pannetje. Voeg de gember, suiker, ketchup, chilisaus, water en azijn of limoensap toe en laat even doorkoken. Breng op smaak met zout. Meng de maizena met een beetje water, voeg toe en laat de saus al roerend dikker worden.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...