Foe Young Hai

Hoe retro wil je het hebben?
Wie kent dit Chinese gerecht niet, een rijkgevuld eigerecht overgoten met zoetzure saus.
Ik denk dat iedereen die ooit wel eens bij de Chinees heeft gegeten dit wel kent.
Nu kun je Foe Yong Hai heel makkelijk zelf maken, lekker vegetarisch, boordevol verse groenten die jij lekker vindt. En het is nog snel klaar ook.
Hier ons recept, maar gebruik gerust andere groenten.

Ingredienten

– 1 prei
– 1 winterwortel
– ½ rode paprika
– 50 gr champignons
– ½ blikje bamboe scheuten
– 8 eieren
– zout/peper
– olie

Voor de saus:
– 1 kleine ui
– knoflook
– 1 teel gemberpoeder
– 8 eetl ketchup
– 2 eetl suiker
– 4 eetl chilisaus
– 2 eetl limoensap of azijn
– ca 200 ml water
– 2 eetl maizena
– zout

Bereidingswijze

Snijd de prei in ringen, de wortel in ½ plakjes, de champignons in plakjes en de paprika in dunne reepjes.
Breng water met zout aan de kook en blancheer alle groenten 2 minuten, en laat goed uitlekken in een vergiet. Laat ook de bamboe scheuten uitlekken.
Kluts de eieren in een grote kom, roer er de groenten en bamboe scheuten door, voeg ook wat zout en peper toe.
Verwarm 2 eetl olie en een koekenpan. Voeg het eimengsel toe en roer rustig in je mengsel tot de eieren beginnen te stollen. Laat dan met rust en in ca 5 minuten garen, keer de omelet en laat ook de andere kant een paar minuten garen.
Let op: laat de omelet niet te gaar worden, moet wat smeuig blijven!

Voor de saus:
Snipper de ui en knoflook. Smoor in een scheutje olie in een pannetje.
Voeg de gember, suiker, ketchup, chilisaus, water en azijn of limoensap toe en laat even doorkoken. Breng op smaak met zout.
Meng de maizena met een beetje water, voeg toe en laat de saus al roerend dikker worden.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...