Gevulde broodjes voor de lekkere trek

Afbakbroodjes of Turks brood belegd met paprikasaus, pittige groenten en fetakaas.
Knapperig gebakken in de oven. Verrassend door de Ras el Hanout.
Lekker als lunch of met een salade een makkelijke maaltijd.

Ingredienten

De hoeveelheid groenten hieronder is voor 4 afbakbroodjes of een klein afbak Turks brood.
– 1 pot Ajvar (paprikasaus uit Kroatie, verkrijgbaar bij AH)
– scheut olijfolie
– 1 grote rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 courgette
– 250 gram champignons
– Ras el Hanout kruiden
– fetakaas

Bereidingswijze

Kun je geen Ajvar vinden kun je het ook zelf maken van geroosterde paprika’s die je pureert.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette en champignons toe en bak mee. Voeg lekker veel Ras el Hanout kruiden toe.
Snijd de broodjes overlangs door.
Verdeel de Ajvar op de broodjes, verdeel daarop de groenten en verkruimel tot slot de fetakaas.
Bak de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...