Gevulde broodjes voor de lekkere trek

Afbakbroodjes of Turks brood belegd met paprikasaus, pittige groenten en fetakaas.
Knapperig gebakken in de oven. Verrassend door de Ras el Hanout.
Lekker als lunch of met een salade een makkelijke maaltijd.

Ingredienten

De hoeveelheid groenten hieronder is voor 4 afbakbroodjes of een klein afbak Turks brood.
– 1 pot Ajvar (paprikasaus uit Kroatie, verkrijgbaar bij AH)
– scheut olijfolie
– 1 grote rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 courgette
– 250 gram champignons
– Ras el Hanout kruiden
– fetakaas

Bereidingswijze

Kun je geen Ajvar vinden kun je het ook zelf maken van geroosterde paprika’s die je pureert.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette en champignons toe en bak mee. Voeg lekker veel Ras el Hanout kruiden toe.
Snijd de broodjes overlangs door.
Verdeel de Ajvar op de broodjes, verdeel daarop de groenten en verkruimel tot slot de fetakaas.
Bak de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...