Gevulde broodjes voor de lekkere trek

Afbakbroodjes of Turks brood belegd met paprikasaus, pittige groenten en fetakaas.
Knapperig gebakken in de oven. Verrassend door de Ras el Hanout.
Lekker als lunch of met een salade een makkelijke maaltijd.

Ingredienten

De hoeveelheid groenten hieronder is voor 4 afbakbroodjes of een klein afbak Turks brood.
– 1 pot Ajvar (paprikasaus uit Kroatie, verkrijgbaar bij AH)
– scheut olijfolie
– 1 grote rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 courgette
– 250 gram champignons
– Ras el Hanout kruiden
– fetakaas

Bereidingswijze

Kun je geen Ajvar vinden kun je het ook zelf maken van geroosterde paprika’s die je pureert.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette en champignons toe en bak mee. Voeg lekker veel Ras el Hanout kruiden toe.
Snijd de broodjes overlangs door.
Verdeel de Ajvar op de broodjes, verdeel daarop de groenten en verkruimel tot slot de fetakaas.
Bak de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...