Hartige wentelteefjes met paddenstoelen ragout

Heerlijke wentelteefjes maar dan hartig.
Een hoofdmaaltijd!
Met een kop soep en een salade helemaal compleet.
Ingredienten
– 8 sneetjes volkorenbrood
– 150 ml melk
– 4 eieren
– 1 eetl provencaalse kruiden
– zout/peper
– 500 gr paddenstoelen naar eigen smaak
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl bloem
– 200 ml kookroom
– 1 eetl verse tijm
– 1 flinke theel maizena
– 1 bol mozarella
– olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Kluts in een schaal de eieren, melk, provencaalse kruiden, zout en peper.
Week hierin de sneetjes brood.

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes, Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen ± 3 min.
Bestrooi met bloem, roer door.
Voeg de room toe en de aangelengde maizena, roer alles door tot gebonden saus.
Van vuur af en strooi de verse tijm erover.

Bak de wentelteefjes in olie, ca 2 minuut per kant.

Leg de wentelteefjes op een bakplaat, verdeel de paddenstoelenragout erover en verdeel de mazarella erover.
Zet onder de gril tot kaas is gesmolten.
Strooi vlak voor serveren nog wat verse tijm erover.

 

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...