Hartige wentelteefjes met paddenstoelen ragout

Heerlijke wentelteefjes maar dan hartig.
Een hoofdmaaltijd!
Met een kop soep en een salade helemaal compleet.
Ingredienten
– 8 sneetjes volkorenbrood
– 150 ml melk
– 4 eieren
– 1 eetl provencaalse kruiden
– zout/peper
– 500 gr paddenstoelen naar eigen smaak
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl bloem
– 200 ml kookroom
– 1 eetl verse tijm
– 1 flinke theel maizena
– 1 bol mozarella
– olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Kluts in een schaal de eieren, melk, provencaalse kruiden, zout en peper.
Week hierin de sneetjes brood.

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes, Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen ± 3 min.
Bestrooi met bloem, roer door.
Voeg de room toe en de aangelengde maizena, roer alles door tot gebonden saus.
Van vuur af en strooi de verse tijm erover.

Bak de wentelteefjes in olie, ca 2 minuut per kant.

Leg de wentelteefjes op een bakplaat, verdeel de paddenstoelenragout erover en verdeel de mazarella erover.
Zet onder de gril tot kaas is gesmolten.
Strooi vlak voor serveren nog wat verse tijm erover.

 

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...