Hartige wentelteefjes met paddenstoelen ragout

Heerlijke wentelteefjes maar dan hartig.
Een hoofdmaaltijd!
Met een kop soep en een salade helemaal compleet.
Ingredienten
– 8 sneetjes volkorenbrood
– 150 ml melk
– 4 eieren
– 1 eetl provencaalse kruiden
– zout/peper
– 500 gr paddenstoelen naar eigen smaak
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl bloem
– 200 ml kookroom
– 1 eetl verse tijm
– 1 flinke theel maizena
– 1 bol mozarella
– olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Kluts in een schaal de eieren, melk, provencaalse kruiden, zout en peper.
Week hierin de sneetjes brood.

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes, Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen ± 3 min.
Bestrooi met bloem, roer door.
Voeg de room toe en de aangelengde maizena, roer alles door tot gebonden saus.
Van vuur af en strooi de verse tijm erover.

Bak de wentelteefjes in olie, ca 2 minuut per kant.

Leg de wentelteefjes op een bakplaat, verdeel de paddenstoelenragout erover en verdeel de mazarella erover.
Zet onder de gril tot kaas is gesmolten.
Strooi vlak voor serveren nog wat verse tijm erover.

 

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...