Marokkaanse wortelsalade met bulgur

Een goedvullende salade van winterwortel die je eerst roerbakt met Ras el Hanout kruiden.
Daarna gemengd met bulgur, grapefruit, munt en amandelen.
En je hebt weer een feestje om op tafel te zetten.

Ingredienten

– 150 gr bulgur
– 400 gr winterwortel
– 2 el Ras el Hanout
– 2 el olijfolie
– 1 rode grapefruit
– 1 handje verse munt
– 1 bosje platte peterselie
– 2 bosuitjes
– 50 gr geroosterde amandelen
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de bulgur volgens de verpakking en laat afkoelen.
Schil de winterwortel(en) en snijd in plakjes van ½ cm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de plakjes wortel samen met de Ras el Hanout kruiden, roerbak ca 5 minuten tot de wortels iets zacht zijn.
Schil de grapefruit en snijd de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op.
Snijd de kruiden niet te fijn.
Snijd de bosui in ringetjes.
Meng de bulgur met de wortelplakjes, grapefruit, kruiden en bosui.
Meng ook het grapefruitsap en nog wat olijfolie naar smaak erdoor.
Breng op smaak met zout en verse peper.
Strooi tot slot de amandelen over de salade.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...