Marokkaanse wortelsalade met bulgur

Een goedvullende salade van winterwortel die je eerst roerbakt met Ras el Hanout kruiden.
Daarna gemengd met bulgur, grapefruit, munt en amandelen.
En je hebt weer een feestje om op tafel te zetten.

Ingredienten

– 150 gr bulgur
– 400 gr winterwortel
– 2 el Ras el Hanout
– 2 el olijfolie
– 1 rode grapefruit
– 1 handje verse munt
– 1 bosje platte peterselie
– 2 bosuitjes
– 50 gr geroosterde amandelen
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de bulgur volgens de verpakking en laat afkoelen.
Schil de winterwortel(en) en snijd in plakjes van ½ cm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de plakjes wortel samen met de Ras el Hanout kruiden, roerbak ca 5 minuten tot de wortels iets zacht zijn.
Schil de grapefruit en snijd de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op.
Snijd de kruiden niet te fijn.
Snijd de bosui in ringetjes.
Meng de bulgur met de wortelplakjes, grapefruit, kruiden en bosui.
Meng ook het grapefruitsap en nog wat olijfolie naar smaak erdoor.
Breng op smaak met zout en verse peper.
Strooi tot slot de amandelen over de salade.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...