Marokkaanse wortelsalade met bulgur

Een goedvullende salade van winterwortel die je eerst roerbakt met Ras el Hanout kruiden.
Daarna gemengd met bulgur, grapefruit, munt en amandelen.
En je hebt weer een feestje om op tafel te zetten.

Ingredienten

– 150 gr bulgur
– 400 gr winterwortel
– 2 el Ras el Hanout
– 2 el olijfolie
– 1 rode grapefruit
– 1 handje verse munt
– 1 bosje platte peterselie
– 2 bosuitjes
– 50 gr geroosterde amandelen
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de bulgur volgens de verpakking en laat afkoelen.
Schil de winterwortel(en) en snijd in plakjes van ½ cm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de plakjes wortel samen met de Ras el Hanout kruiden, roerbak ca 5 minuten tot de wortels iets zacht zijn.
Schil de grapefruit en snijd de partjes vruchtvlees los. Vang het sap op.
Snijd de kruiden niet te fijn.
Snijd de bosui in ringetjes.
Meng de bulgur met de wortelplakjes, grapefruit, kruiden en bosui.
Meng ook het grapefruitsap en nog wat olijfolie naar smaak erdoor.
Breng op smaak met zout en verse peper.
Strooi tot slot de amandelen over de salade.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...