Masala omelet

We blijven nog even in India.
Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.
Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.
Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade erbij.

Ingredienten

Omelet voor 2 personen
– 1/2 ui
– 1/2 groene peper
– 1/2 cm verse gember
– 1 tomaat
– zout/peper
– 1/2 theel garam masala
– 1/2 theel kurkuma
– 4 eieren
– 2 handen verse koriander
– olie

Bereidingswijze

Snipper de ui en gember. Verwijder van de groene peper de zaadjes en snijd in ringetjes.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui, peper, gember en tomaat met een snuf zout op een niet te hoge vlam ca. 5-10 minuten. De ui en tomaat moet wat zacht zijn.
Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak 1 minuutje mee.
Hak de koriander fijn.
Roer de eieren los met wat zout en peper en de koriander.
Giet het ei bij het mengsel in de pan en bak op een laag hoog vuur de omelet. Als de bovenkant goed gestold is keer je de omelet om en bak de onderkant nog even.
Sla de omelet dubbel en smullen maar.

Ook lekker

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Tortilla met pulled oats

Tortilla met pulled oats

Tortilla met pulled oatsMexicaans feestje op tafel.Men neme tortilla's.Pittig gekruide, knapperig gebakken pulled oats.Guacamole en Pico de Gallo, zie onze recepten.Sla, tomaten in partjes, avocado's in plakjes, geraspte kaas en crème fraîche.Zet alles in gezellige...

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...