Masala omelet
We blijven nog even in India.
Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.
Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.
Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade erbij.
Ingredienten
Omelet voor 2 personen
– 1/2 ui
– 1/2 groene peper
– 1/2 cm verse gember
– 1 tomaat
– zout/peper
– 1/2 theel garam masala
– 1/2 theel kurkuma
– 4 eieren
– 2 handen verse koriander
– olie
Bereidingswijze
Snipper de ui en gember. Verwijder van de groene peper de zaadjes en snijd in ringetjes.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui, peper, gember en tomaat met een snuf zout op een niet te hoge vlam ca. 5-10 minuten. De ui en tomaat moet wat zacht zijn.
Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak 1 minuutje mee.
Hak de koriander fijn.
Roer de eieren los met wat zout en peper en de koriander.
Giet het ei bij het mengsel in de pan en bak op een laag hoog vuur de omelet. Als de bovenkant goed gestold is keer je de omelet om en bak de onderkant nog even.
Sla de omelet dubbel en smullen maar.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...