Melemen

Een lekker pittig Turks roerei met ui, tomaat en puntpaprika’s.
En het geheim: een beetje sambal!
Past in het rijtje van Ranchero-eieren en Shakshuka, die ook op deze website staan.
Dit recept heb ik van een collega gekregen, die het van thuis heeft meegenomen.
En daar zijn wij erg blij mee, en jullie nu ook.

Ingredienten

– 2 uien
– 3 puntpaprika’s
– 4 grote tomaten
– 3 eieren
– zout/peper
– sambal naar smaak
– scheutje olie

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes, snipper de ui en smoor ze samen zacht in een scheutje olie.
Ontvel de tomaten (kerf een kruisje in de tomaten en dompel ze ca. 2 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en verwijder de velletjes) en snijd ze in blokjes.
Voeg toe aan de ui en paprika en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles smoren tot ook de tomaten zacht zijn.
Voeg nu de eieren en sambal naar smaak toe, roer alles goed door, en laat zachtjes garen met deksel op de pan.
Duurt maar paar minuten.
Let op dat het niet te droog wordt, dus vlam laag, eventueel beetje water toevoegen.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...