Melemen

Een lekker pittig Turks roerei met ui, tomaat en puntpaprika’s.
En het geheim: een beetje sambal!
Past in het rijtje van Ranchero-eieren en Shakshuka, die ook op deze website staan.
Dit recept heb ik van een collega gekregen, die het van thuis heeft meegenomen.
En daar zijn wij erg blij mee, en jullie nu ook.

Ingredienten

– 2 uien
– 3 puntpaprika’s
– 4 grote tomaten
– 3 eieren
– zout/peper
– sambal naar smaak
– scheutje olie

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes, snipper de ui en smoor ze samen zacht in een scheutje olie.
Ontvel de tomaten (kerf een kruisje in de tomaten en dompel ze ca. 2 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en verwijder de velletjes) en snijd ze in blokjes.
Voeg toe aan de ui en paprika en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles smoren tot ook de tomaten zacht zijn.
Voeg nu de eieren en sambal naar smaak toe, roer alles goed door, en laat zachtjes garen met deksel op de pan.
Duurt maar paar minuten.
Let op dat het niet te droog wordt, dus vlam laag, eventueel beetje water toevoegen.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...