Melemen

Een lekker pittig Turks roerei met ui, tomaat en puntpaprika’s.
En het geheim: een beetje sambal!
Past in het rijtje van Ranchero-eieren en Shakshuka, die ook op deze website staan.
Dit recept heb ik van een collega gekregen, die het van thuis heeft meegenomen.
En daar zijn wij erg blij mee, en jullie nu ook.

Ingredienten

– 2 uien
– 3 puntpaprika’s
– 4 grote tomaten
– 3 eieren
– zout/peper
– sambal naar smaak
– scheutje olie

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes, snipper de ui en smoor ze samen zacht in een scheutje olie.
Ontvel de tomaten (kerf een kruisje in de tomaten en dompel ze ca. 2 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en verwijder de velletjes) en snijd ze in blokjes.
Voeg toe aan de ui en paprika en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles smoren tot ook de tomaten zacht zijn.
Voeg nu de eieren en sambal naar smaak toe, roer alles goed door, en laat zachtjes garen met deksel op de pan.
Duurt maar paar minuten.
Let op dat het niet te droog wordt, dus vlam laag, eventueel beetje water toevoegen.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...