Melemen

Een lekker pittig Turks roerei met ui, tomaat en puntpaprika’s.
En het geheim: een beetje sambal!
Past in het rijtje van Ranchero-eieren en Shakshuka, die ook op deze website staan.
Dit recept heb ik van een collega gekregen, die het van thuis heeft meegenomen.
En daar zijn wij erg blij mee, en jullie nu ook.

Ingredienten

– 2 uien
– 3 puntpaprika’s
– 4 grote tomaten
– 3 eieren
– zout/peper
– sambal naar smaak
– scheutje olie

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes, snipper de ui en smoor ze samen zacht in een scheutje olie.
Ontvel de tomaten (kerf een kruisje in de tomaten en dompel ze ca. 2 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en verwijder de velletjes) en snijd ze in blokjes.
Voeg toe aan de ui en paprika en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles smoren tot ook de tomaten zacht zijn.
Voeg nu de eieren en sambal naar smaak toe, roer alles goed door, en laat zachtjes garen met deksel op de pan.
Duurt maar paar minuten.
Let op dat het niet te droog wordt, dus vlam laag, eventueel beetje water toevoegen.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...