Melemen

Een lekker pittig Turks roerei met ui, tomaat en puntpaprika’s.
En het geheim: een beetje sambal!
Past in het rijtje van Ranchero-eieren en Shakshuka, die ook op deze website staan.
Dit recept heb ik van een collega gekregen, die het van thuis heeft meegenomen.
En daar zijn wij erg blij mee, en jullie nu ook.

Ingredienten

– 2 uien
– 3 puntpaprika’s
– 4 grote tomaten
– 3 eieren
– zout/peper
– sambal naar smaak
– scheutje olie

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes, snipper de ui en smoor ze samen zacht in een scheutje olie.
Ontvel de tomaten (kerf een kruisje in de tomaten en dompel ze ca. 2 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en verwijder de velletjes) en snijd ze in blokjes.
Voeg toe aan de ui en paprika en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles smoren tot ook de tomaten zacht zijn.
Voeg nu de eieren en sambal naar smaak toe, roer alles goed door, en laat zachtjes garen met deksel op de pan.
Duurt maar paar minuten.
Let op dat het niet te droog wordt, dus vlam laag, eventueel beetje water toevoegen.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...