Mie met knapperige boontjes

Voor wie zin heeft in een hartige maaltijd die in 15 minuten op tafel staat. Dan moet je deze echt eens proberen. Geroerbakte mie met vegetarische kipstukjes en lekker veel knapperige boontjes. Super makkelijk en super smakelijk.

Ingredienten

– pakje vegetarische kipstukjes van bv. Vivera – 400 gr eiermie – 400 gr sperzieboontjes – 4 stengels paksoi – 1 chilipepertje – 4 dl hete bouillon – 1 eetl lichte sojasaus – 1 dessertlepel maizena opgelost met 1 eetl water – scheut olie (arachide- of wok) om te roerbakken Marinade: – 2 teen knoflook, gesnipperd – stukje gember vers geraspt – 1 eetl lichte sojasaus – 1 theel grof gemalen peper – 1 eetl rijstwijn of sherry – 1 theel bruine basterdsuiker – 1 theel maizena

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom, voeg de vegetarische kipstukjes toe. Schep alles om en laat 10 minuten marineren. Kook de mie volgens de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet en meng er een beetje (sesam)olie door zodat ze niet aan elkaar plakken. Haal puntjes van de boontjes en halveer ze. Snijd de paksoistengels in plakjes, snijd het groen in repen. Snijd het pepertje in ringetjes. Verhit de olie in een wok. Voeg de gemarineerde kipstukjes toe en roerbak kort. Voeg de boontjes, pepertje en paksoistengels toe en roerbak ca 30 seconden. Voeg nu het groen van de paksoi toe. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en roer de maizena er door. Roer tot de saus iets gebonden is en draai het vuur laag. Proef en breng op smaak met sojasaus. Roer tot slot de gekookte mie erdoor, roer alles goed om gedurende 1 minuut. En dien direkt op, de mie koelt snel af.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...