Ovengedroogde tomaatjes

Zelf tomaatjes drogen is echt de moeite waard.
Het is heel weinig werk en het resultaat is heerlijk. Bewaar de tomaatjes onder olie in schone potten en ze zijn wekenlang houdbaar.
Wij maken ze aan eind van de zomer, wanneer we met schalen vol tomaten uit de kas komen.
Maar ook als je geen kas of tuin hebt moet je dit zeker eens uitproberen, nu bijvoorbeeld, nu de tomaten erg goedkoop zijn.

Ingredienten

per 2 grote bakblikken
– 2 kg tomaten
– 3 eetl olijfolie|
– 6 takjes tijm
– 6 takjes rozemarijn
– 6 tenen knoflook
– peper/ zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snijd de tomaten in partjes. (kleine in 4, grotere in 8 of 12 partjes)
Verwijder de zaadjes niet!
Leg de tomaatjes op bakpapier op bakblikken, zoveel als er in je oven passen.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tijm, rozemarijn en de gehalveerde knoflooktenen over je tomaatjes.
Droog de tomaatjes ca 3 uur in de oven met de deur op een kiertje. (pollepel tussen de deur)

Doe de tomaatjes met de kruiden en knoflook over in schone potjes en vul deze met olijfolie.

Ook lekker

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Vegetarische Cassoulet

Vegetarische Cassoulet

Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...