Ovengedroogde tomaatjes

Zelf tomaatjes drogen is echt de moeite waard.
Het is heel weinig werk en het resultaat is heerlijk. Bewaar de tomaatjes onder olie in schone potten en ze zijn wekenlang houdbaar.
Wij maken ze aan eind van de zomer, wanneer we met schalen vol tomaten uit de kas komen.
Maar ook als je geen kas of tuin hebt moet je dit zeker eens uitproberen, nu bijvoorbeeld, nu de tomaten erg goedkoop zijn.

Ingredienten

per 2 grote bakblikken
– 2 kg tomaten
– 3 eetl olijfolie|
– 6 takjes tijm
– 6 takjes rozemarijn
– 6 tenen knoflook
– peper/ zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snijd de tomaten in partjes. (kleine in 4, grotere in 8 of 12 partjes)
Verwijder de zaadjes niet!
Leg de tomaatjes op bakpapier op bakblikken, zoveel als er in je oven passen.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tijm, rozemarijn en de gehalveerde knoflooktenen over je tomaatjes.
Droog de tomaatjes ca 3 uur in de oven met de deur op een kiertje. (pollepel tussen de deur)

Doe de tomaatjes met de kruiden en knoflook over in schone potjes en vul deze met olijfolie.

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...