Ovengedroogde tomaatjes

Zelf tomaatjes drogen is echt de moeite waard.
Het is heel weinig werk en het resultaat is heerlijk. Bewaar de tomaatjes onder olie in schone potten en ze zijn wekenlang houdbaar.
Wij maken ze aan eind van de zomer, wanneer we met schalen vol tomaten uit de kas komen.
Maar ook als je geen kas of tuin hebt moet je dit zeker eens uitproberen, nu bijvoorbeeld, nu de tomaten erg goedkoop zijn.

Ingredienten

per 2 grote bakblikken
– 2 kg tomaten
– 3 eetl olijfolie|
– 6 takjes tijm
– 6 takjes rozemarijn
– 6 tenen knoflook
– peper/ zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snijd de tomaten in partjes. (kleine in 4, grotere in 8 of 12 partjes)
Verwijder de zaadjes niet!
Leg de tomaatjes op bakpapier op bakblikken, zoveel als er in je oven passen.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tijm, rozemarijn en de gehalveerde knoflooktenen over je tomaatjes.
Droog de tomaatjes ca 3 uur in de oven met de deur op een kiertje. (pollepel tussen de deur)

Doe de tomaatjes met de kruiden en knoflook over in schone potjes en vul deze met olijfolie.

Ook lekker

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...