Pita gyros met tzatziki

Vegetarische gyros? Ja hoor, dat kan heel goed.
Zelf maken? Ja hoor, fluitje van een cent.
Lekker? Ontzettend lekker!

Je kunt de pitabroodjes zelf maken, zie ons recept op de site.
Maar voor een snelle maaltijd koop ik ook wel eens kant en klare pita’s.
De gyroskruiden zijn heel makkelijk zelf te mengen, maar die kun je ook kant en klaar kopen.
De tzatziki, die moet je echter wel zelf maken, want zelfgemaakte is echt de lekkerste.

Ingredienten

Voor twee goedgevulde broodjes:
– 2 pitabroodjes of wraps
– 1 pakje (160 gr) kipstuckjes van de vegetarische slager (sojabasis)
– gyroskruiden
– olijfolie
– 2 tomaten
– ½ rode ui
– sla
– ½ komkommer

– tzatziki zelf gemaakt

Bereidingswijze

Maak eerst de tzatziki, zet deze koel weg.
Meng de kipstuckjes met ca. 2 eetl gyroskruiden en laat even intrekken.
Verwarm een klein beetje olie in een pan en bak de kipstuckjes op een vrij hoog vuur bruin en knapperig. Duurt maar een paar minuten.
Snijd de komkommer in plakjes, de tomaat in partjes, de ui in halve ringen.
Verwarm de pita’s of wraps even in de broodrooster of oven.
Vul je broodjes met sla, tomaat, komkommer, ui, de gyrosstuckjes en een flinke schep tzatziki.
Smullen maar!

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...