Pita gyros met tzatziki

Vegetarische gyros? Ja hoor, dat kan heel goed.
Zelf maken? Ja hoor, fluitje van een cent.
Lekker? Ontzettend lekker!

Je kunt de pitabroodjes zelf maken, zie ons recept op de site.
Maar voor een snelle maaltijd koop ik ook wel eens kant en klare pita’s.
De gyroskruiden zijn heel makkelijk zelf te mengen, maar die kun je ook kant en klaar kopen.
De tzatziki, die moet je echter wel zelf maken, want zelfgemaakte is echt de lekkerste.

Ingredienten

Voor twee goedgevulde broodjes:
– 2 pitabroodjes of wraps
– 1 pakje (160 gr) kipstuckjes van de vegetarische slager (sojabasis)
– gyroskruiden
– olijfolie
– 2 tomaten
– ½ rode ui
– sla
– ½ komkommer

– tzatziki zelf gemaakt

Bereidingswijze

Maak eerst de tzatziki, zet deze koel weg.
Meng de kipstuckjes met ca. 2 eetl gyroskruiden en laat even intrekken.
Verwarm een klein beetje olie in een pan en bak de kipstuckjes op een vrij hoog vuur bruin en knapperig. Duurt maar een paar minuten.
Snijd de komkommer in plakjes, de tomaat in partjes, de ui in halve ringen.
Verwarm de pita’s of wraps even in de broodrooster of oven.
Vul je broodjes met sla, tomaat, komkommer, ui, de gyrosstuckjes en een flinke schep tzatziki.
Smullen maar!

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...