Pita gyros met tzatziki

Vegetarische gyros? Ja hoor, dat kan heel goed.
Zelf maken? Ja hoor, fluitje van een cent.
Lekker? Ontzettend lekker!

Je kunt de pitabroodjes zelf maken, zie ons recept op de site.
Maar voor een snelle maaltijd koop ik ook wel eens kant en klare pita’s.
De gyroskruiden zijn heel makkelijk zelf te mengen, maar die kun je ook kant en klaar kopen.
De tzatziki, die moet je echter wel zelf maken, want zelfgemaakte is echt de lekkerste.

Ingredienten

Voor twee goedgevulde broodjes:
– 2 pitabroodjes of wraps
– 1 pakje (160 gr) kipstuckjes van de vegetarische slager (sojabasis)
– gyroskruiden
– olijfolie
– 2 tomaten
– ½ rode ui
– sla
– ½ komkommer

– tzatziki zelf gemaakt

Bereidingswijze

Maak eerst de tzatziki, zet deze koel weg.
Meng de kipstuckjes met ca. 2 eetl gyroskruiden en laat even intrekken.
Verwarm een klein beetje olie in een pan en bak de kipstuckjes op een vrij hoog vuur bruin en knapperig. Duurt maar een paar minuten.
Snijd de komkommer in plakjes, de tomaat in partjes, de ui in halve ringen.
Verwarm de pita’s of wraps even in de broodrooster of oven.
Vul je broodjes met sla, tomaat, komkommer, ui, de gyrosstuckjes en een flinke schep tzatziki.
Smullen maar!

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...