Scandinavische witte-koolsalade

Net als na de vorige vakanties, blijven we altijd nog even in de keuken van het betreffende land hangen. Vorig jaar kregen jullie nog een poos Griekse recepten. Nu gaan we nog even door op de Scandinavische toer.
Deze witte-koolsalade smaakt net even anders door het gebruik van dragon en karwijzaad. Maak de salade ruim van te voren zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Ingredienten

– ca. 300 gr witte kool
– 3 eetl mayonaise
– 3 eetl yoghurt
– 2 eetl azijn
– klein bosje bieslook
– paar takjes verse dragon, of ½ eetl gedroogde
– ½ eetl karwijzaad
– 4 eetl rozijnen
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de witte kool fijn en meng in een schaal met de rozijnen.
Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt en azijn.
Knip de dragon en bieslook fijn en voeg aan de dressing toe.
Kneus de karwijzaadjes in een vijzel en voeg deze ook toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de witte kool en zet de salade afgedekt in de koelkast. Zo mengen de smaken zich beter.

Ook lekker

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...

Hollandse kropsla

Hollandse kropsla

Hollandse kropslaKrop- of botersla genoemd was in onze kindertijd de enigste slasoort.Tegenwoordig zijn er heel veel slasoorten te koop en zijn er nog veel meer saladerecepten van over de hele wereld.Je zou die gewone kropsla bijna vergeten.Op dit moment liggen de...

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...

Sellerijsalade

Sellerijsalade

SellerijsaladeWe maakten pas geleden een salade van knolselderij met appel. Lekker als lunch of salade, bijgerecht.De salade deed ons denken aan de sellerijsalade die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt.Lekker op een broodje of toastje.Die is dus ook...