Spinazie met tomaatjes uit de wok

Sneller kun je je verse spinazie niet op tafel krijgen. Met 5 minuten ben je klaar.
En met twee soorten tomaatjes erdoor krijgt je spinazie een verrassende frisse
smaak.

Ingredienten

– 400 gr verse of wilde spinazie
– 1 kleine rode ui
– 2 teen knoflook
– ca 10 cherrytomaatjes
– 4 zongedroogde tomaatjes
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Was de spinazie en laat goed drogen.
Snipper de ui en knoflook, halveer de tomaatjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg de cherrytomaatjes toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de spinazie (in delen) toe en wok al omscheppend tot de spinazie slinkt, dit gaat heel snel.
Roer tot slot de gedroogde tomaatjes erdoor.
Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Houdt je van een beetje pittig: kun je ook een rood pepertje in ringetjes met de uit meebakken.

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...