Spinazie met tomaatjes uit de wok

Sneller kun je je verse spinazie niet op tafel krijgen. Met 5 minuten ben je klaar.
En met twee soorten tomaatjes erdoor krijgt je spinazie een verrassende frisse
smaak.

Ingredienten

– 400 gr verse of wilde spinazie
– 1 kleine rode ui
– 2 teen knoflook
– ca 10 cherrytomaatjes
– 4 zongedroogde tomaatjes
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Was de spinazie en laat goed drogen.
Snipper de ui en knoflook, halveer de tomaatjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg de cherrytomaatjes toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de spinazie (in delen) toe en wok al omscheppend tot de spinazie slinkt, dit gaat heel snel.
Roer tot slot de gedroogde tomaatjes erdoor.
Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Houdt je van een beetje pittig: kun je ook een rood pepertje in ringetjes met de uit meebakken.

Ook lekker

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...