Thaise groene salade

Een lekkere lichte salade van chinese kool, komkommer, kerstomaatjes met een heerlijke hartige Thaise dressing.

Ingredienten

– ½ Chinese kool
– 185 kerstomaatjes
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 2 bosuitjes

Voor de dressing:
– 2 eetl limoensap
– 3 eetl sojasaus
– 2 eetl gembersiroop
– 2 theel vissaus
– gesnipperd rood pepertje naar smaak

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de dressing en laat de smaken lekker intrekken.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Snijd de komkommer in de lengte door, en daarna in halve plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. En snijd de bosuitjes in ringetjes.

Neem een niet te diepe schaal, leg daar eerst de Chinese kool in. Verdeel dan de komkommer en tomaten daarover. Verdeel dan de rode ui en bosui erover.
Verdeel de dressing pas vlak voor het serveren over de salade, zodat de Chinese kool lekker knapperig blijft.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!