Thaise groene salade

Een lekkere lichte salade van chinese kool, komkommer, kerstomaatjes met een heerlijke hartige Thaise dressing.

Ingredienten

– ½ Chinese kool
– 185 kerstomaatjes
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 2 bosuitjes

Voor de dressing:
– 2 eetl limoensap
– 3 eetl sojasaus
– 2 eetl gembersiroop
– 2 theel vissaus
– gesnipperd rood pepertje naar smaak

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de dressing en laat de smaken lekker intrekken.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Snijd de komkommer in de lengte door, en daarna in halve plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. En snijd de bosuitjes in ringetjes.

Neem een niet te diepe schaal, leg daar eerst de Chinese kool in. Verdeel dan de komkommer en tomaten daarover. Verdeel dan de rode ui en bosui erover.
Verdeel de dressing pas vlak voor het serveren over de salade, zodat de Chinese kool lekker knapperig blijft.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!