Thaise groene salade

Een lekkere lichte salade van chinese kool, komkommer, kerstomaatjes met een heerlijke hartige Thaise dressing.

Ingredienten

– ½ Chinese kool
– 185 kerstomaatjes
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 2 bosuitjes

Voor de dressing:
– 2 eetl limoensap
– 3 eetl sojasaus
– 2 eetl gembersiroop
– 2 theel vissaus
– gesnipperd rood pepertje naar smaak

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de dressing en laat de smaken lekker intrekken.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Snijd de komkommer in de lengte door, en daarna in halve plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. En snijd de bosuitjes in ringetjes.

Neem een niet te diepe schaal, leg daar eerst de Chinese kool in. Verdeel dan de komkommer en tomaten daarover. Verdeel dan de rode ui en bosui erover.
Verdeel de dressing pas vlak voor het serveren over de salade, zodat de Chinese kool lekker knapperig blijft.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!