Vegetarische goulash

Een smaakvol gerecht waar je lekker warm van wordt, maar dan moet je hem wel lekker pittig kruiden natuurlijk. Houdt je niet zo van erg pittig, voeg je gewoon wat minder chili toe.
Smaakvol blijft dit Hongaarse gerecht evengoed.
Het voordeel van deze vegetarische versie, is dat het snel klaar is.

Ingredienten

– 275 gr meergranenrijst
– 1 eetl boter
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 200 gr sperziebonen
– 250 gr champignons
– 3 tomaten
– klein blikje tomatenpuree
– veel pittige paprikapoeder
– chilipoeder naar smaak
– 2 eetl bloem
– 100 ml bouillon
– creme fraiche

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in reepjes. Haal de puntjes van de sperziebonen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes of kleinere in vieren. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de eetlepel boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika en sperzieboontjes toe, roerbak even mee. Voeg nu de champignons, de tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe, roer alles even goed door. Strooi nu de bloem erover, roer door de groenten en laat even een minuut garen.
Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe, roer door zodat je een gebonden saus hebt. Laat alles op een zacht vuurtje ca. 15 minuten pruttelen.
Roer vlak voor je de goulash opdient een flinke eetlepel creme fraiche door de goulash.

Lekker met meergranenrijst of andere voedzame rijst.
En een extra lepel creme fraiche op je bord, heel lekker.

Je kunt de goulash ook heel goed bereiden met vegetarische runder- of kipreepjes, die voeg je dan toe gelijk met de paprika en boontjes.

Ook lekker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...