Vegetarische goulash

Een smaakvol gerecht waar je lekker warm van wordt, maar dan moet je hem wel lekker pittig kruiden natuurlijk. Houdt je niet zo van erg pittig, voeg je gewoon wat minder chili toe.
Smaakvol blijft dit Hongaarse gerecht evengoed.
Het voordeel van deze vegetarische versie, is dat het snel klaar is.

Ingredienten

– 275 gr meergranenrijst
– 1 eetl boter
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 200 gr sperziebonen
– 250 gr champignons
– 3 tomaten
– klein blikje tomatenpuree
– veel pittige paprikapoeder
– chilipoeder naar smaak
– 2 eetl bloem
– 100 ml bouillon
– creme fraiche

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in reepjes. Haal de puntjes van de sperziebonen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes of kleinere in vieren. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de eetlepel boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika en sperzieboontjes toe, roerbak even mee. Voeg nu de champignons, de tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe, roer alles even goed door. Strooi nu de bloem erover, roer door de groenten en laat even een minuut garen.
Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe, roer door zodat je een gebonden saus hebt. Laat alles op een zacht vuurtje ca. 15 minuten pruttelen.
Roer vlak voor je de goulash opdient een flinke eetlepel creme fraiche door de goulash.

Lekker met meergranenrijst of andere voedzame rijst.
En een extra lepel creme fraiche op je bord, heel lekker.

Je kunt de goulash ook heel goed bereiden met vegetarische runder- of kipreepjes, die voeg je dan toe gelijk met de paprika en boontjes.

Ook lekker

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboterWe hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit...