Witlofsalade

Een klassieker onder de salades, die nooit verveeld.
Het licht bittere van witlof samen met hartige bleekselderij, frisse appel en kaas.
Een dressing van yoghurt en kerrie past er heel goed bij.

Ingredienten

– 2 grote struikjes witlof
– 6 stengels bleekselderij
– 1 frisse appel
– 150 gr belegen kaas (plak)
– handje peterselie
– 50 gr walnoten (voor een maaltijdsalade)
Dressing:
– 4 eetl yoghurt
– 1 eetl mayonaise
– 1 eetl citroensap
– 1 theel honing
– flink kerrie
– zout/peper

Bereidingswijze

Halveer de struikjes witlof, verwijder de kern en snijd in reepjes.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in smalle reepjes.
Schil de appel niet, dat staat veel leuker
Snijd ook de kaas in reepjes. Knip de peterselie grof.
Hussel alles in een kom door elkaar.

Meng voor de dressing alle ingredienten, je kunt de dressing door de salade mengen, maar je kunt de dressing er ook apart bij geven. Dan kan ieder naar smaak toevoegen.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...