Witlofsalade

Een klassieker onder de salades, die nooit verveeld.
Het licht bittere van witlof samen met hartige bleekselderij, frisse appel en kaas.
Een dressing van yoghurt en kerrie past er heel goed bij.

Ingredienten

– 2 grote struikjes witlof
– 6 stengels bleekselderij
– 1 frisse appel
– 150 gr belegen kaas (plak)
– handje peterselie
– 50 gr walnoten (voor een maaltijdsalade)
Dressing:
– 4 eetl yoghurt
– 1 eetl mayonaise
– 1 eetl citroensap
– 1 theel honing
– flink kerrie
– zout/peper

Bereidingswijze

Halveer de struikjes witlof, verwijder de kern en snijd in reepjes.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in smalle reepjes.
Schil de appel niet, dat staat veel leuker
Snijd ook de kaas in reepjes. Knip de peterselie grof.
Hussel alles in een kom door elkaar.

Meng voor de dressing alle ingredienten, je kunt de dressing door de salade mengen, maar je kunt de dressing er ook apart bij geven. Dan kan ieder naar smaak toevoegen.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...