Witlofsalade

Een klassieker onder de salades, die nooit verveeld.
Het licht bittere van witlof samen met hartige bleekselderij, frisse appel en kaas.
Een dressing van yoghurt en kerrie past er heel goed bij.

Ingredienten

– 2 grote struikjes witlof
– 6 stengels bleekselderij
– 1 frisse appel
– 150 gr belegen kaas (plak)
– handje peterselie
– 50 gr walnoten (voor een maaltijdsalade)
Dressing:
– 4 eetl yoghurt
– 1 eetl mayonaise
– 1 eetl citroensap
– 1 theel honing
– flink kerrie
– zout/peper

Bereidingswijze

Halveer de struikjes witlof, verwijder de kern en snijd in reepjes.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd in smalle reepjes.
Schil de appel niet, dat staat veel leuker
Snijd ook de kaas in reepjes. Knip de peterselie grof.
Hussel alles in een kom door elkaar.

Meng voor de dressing alle ingredienten, je kunt de dressing door de salade mengen, maar je kunt de dressing er ook apart bij geven. Dan kan ieder naar smaak toevoegen.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...