Vegetarische goulash met bloemkool

Weer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.
Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.
Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.
Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.
En als je geen crème fraîche toevoegt is het zelfs vegan.

Ingredienten

– 2 eetl olijfolie
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 1 kleine bloemkool, ca 250 gram
– 200 gr champignons
– 3 grote tomaten
– klein blikje tomatenpuree
– veel pittige paprikapoeder
– chilipoeder naar smaak
– 2 eetl bloem
– 150 ml water
– 1 groentebouillon tablet
– crème fraîche

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de bloemkool in roosjes.
Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes of kleinere in vieren. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika en bloemkool toe, roerbak even mee. Voeg nu de champignons, de tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe, roer alles even goed door. Strooi nu de bloem erover, roer door de groenten en laat even een minuut garen.
Voeg de tomatenpuree en het water toe, roer door zodat je een gebonden saus hebt.Verkruimel de bouillontablet en roer door de saus. Laat alles op een zacht vuurtje ca. 15 minuten pruttelen.

Lekker zowel met (meergranen)rijst als met brood.
Serveer met een flinke schep crème fraîche op de goulash op je bord. Of niet indien je vegan wilt.

Ook lekker

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...