Broodje pulled pork

Vegetarische pulled pork? Ja hoor, dat kan heel goed.
Met Jackfruit, kruiden en bbq-saus heb je in korte tijd een heerlijk broodje pulled pork.
Binnen een half uur is je pulled Jackfruit klaar.
Lekker makkelijk voor een zomerse maaltijd.
Dit recept komt van Lord Byrons kitchen.
Serveer met onze coleslaw (handig als je die al eerder hebt gemaakt)

Ingredienten

– 4 broodjes
– 2 blikken jonge Jackfruit a 565 gr. (wij gebruikte fairtrade)
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl olijfolie
– 2 eetl chilipoeder
– 1 eetl bruine basterdsuiker
– 1 eetl paprikapoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 1/2 theel zout
– 1/2 theel peper
– 200 ml bbq-saus

coleslaw zie ons recept

Bereidingswijze

Spoel het Jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwijder harde stukjes en en trek de Jackfruit met twee vorken of je vingers wat kleiner.
Snipper de ui en de knoflook.
Neem een ruime pan en verwarm de olie, bak de ui en knoflook aan en laat zachtjes bakken tot de ui begint te karameliseren.
Voeg nu de andere ingrediënten (behalve de bbq-saus) toe en laat alles zacht pruttelen voor 10-15 minuten. Wel regelmatig roeren!
Nu kun je de Jackfruit met twee vorken nog meer uit elkaar trekken zodat het op pulled pork lijkt.
Voeg nu de bbq-saus toe, roer alles goed door tot de saus goed warm is.

Beleg je broodjes met de pulled Jackfruit en een flinke schep coleslaw.

Ook lekker

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...