Frittata met artisjokharten

Een goed gevulde frittata, erg lekker door de combinatie van friszure artisjokharten met hartige kaas.
Er zijn mensen die zo een blik artisjokharten leeg eten, speciaal voor hen dit recept.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 150 gr tuinboontjes (diepvries kan)
– 1 blik artisjokharten
– 6 eieren
– stukje Parmezaanse of pecorino kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Blancheer de tuinboontjes 2 minuten en haal het velletje eraf.
Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze in vieren.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika en tuinboontjes toe en bak 2 minuten mee.
Klop de eieren los in een kom met een scheutje water, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gebakken groenten door.
Verhit opnieuw een scheut olie in de koekenpan en giet er het eimengsel in.
Leg de artisjokharten op het eimengsel. (zo blijven ze mooier compact)
Laat de frittata mooi gaar en bruin worden.
Schaaf er vlak voor het serveren met een dunschiller kaaskrullen over.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...