Frittata met artisjokharten

Een goed gevulde frittata, erg lekker door de combinatie van friszure artisjokharten met hartige kaas.
Er zijn mensen die zo een blik artisjokharten leeg eten, speciaal voor hen dit recept.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 150 gr tuinboontjes (diepvries kan)
– 1 blik artisjokharten
– 6 eieren
– stukje Parmezaanse of pecorino kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Blancheer de tuinboontjes 2 minuten en haal het velletje eraf.
Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze in vieren.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika en tuinboontjes toe en bak 2 minuten mee.
Klop de eieren los in een kom met een scheutje water, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gebakken groenten door.
Verhit opnieuw een scheut olie in de koekenpan en giet er het eimengsel in.
Leg de artisjokharten op het eimengsel. (zo blijven ze mooier compact)
Laat de frittata mooi gaar en bruin worden.
Schaaf er vlak voor het serveren met een dunschiller kaaskrullen over.

Ook lekker

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Masala omelet

Masala omelet

Masala omeletWe blijven nog even in India.Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade...