Frittata met artisjokharten

Een goed gevulde frittata, erg lekker door de combinatie van friszure artisjokharten met hartige kaas.
Er zijn mensen die zo een blik artisjokharten leeg eten, speciaal voor hen dit recept.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 150 gr tuinboontjes (diepvries kan)
– 1 blik artisjokharten
– 6 eieren
– stukje Parmezaanse of pecorino kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Blancheer de tuinboontjes 2 minuten en haal het velletje eraf.
Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze in vieren.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika en tuinboontjes toe en bak 2 minuten mee.
Klop de eieren los in een kom met een scheutje water, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gebakken groenten door.
Verhit opnieuw een scheut olie in de koekenpan en giet er het eimengsel in.
Leg de artisjokharten op het eimengsel. (zo blijven ze mooier compact)
Laat de frittata mooi gaar en bruin worden.
Schaaf er vlak voor het serveren met een dunschiller kaaskrullen over.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...