Frittata met artisjokharten

Een goed gevulde frittata, erg lekker door de combinatie van friszure artisjokharten met hartige kaas.
Er zijn mensen die zo een blik artisjokharten leeg eten, speciaal voor hen dit recept.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 150 gr tuinboontjes (diepvries kan)
– 1 blik artisjokharten
– 6 eieren
– stukje Parmezaanse of pecorino kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Blancheer de tuinboontjes 2 minuten en haal het velletje eraf.
Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze in vieren.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika en tuinboontjes toe en bak 2 minuten mee.
Klop de eieren los in een kom met een scheutje water, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gebakken groenten door.
Verhit opnieuw een scheut olie in de koekenpan en giet er het eimengsel in.
Leg de artisjokharten op het eimengsel. (zo blijven ze mooier compact)
Laat de frittata mooi gaar en bruin worden.
Schaaf er vlak voor het serveren met een dunschiller kaaskrullen over.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...