Kikkererwtensalade

Weer een supergezonde salade van kikkererwten, heel lekker om je pittabroodjes mee te vullen. Super leuk lunch- of picknickgerechtje. Maar met een kom soep erbij heb je er een prima maaltijd mee.
Bovendien heel weinig werk, in een paar minuten is je salade klaar, en dat is ook weer fijn.

Ingredienten

– 1 blikje kikkererwten (265 gr)
– 3 stengels bleekselderij
– 1 klein rode ui
– 1 teen knoflook
– 2 eetl kappertjes
– 2 flinke handen groene kruiden: peterselie, selderij of koriander voor de liefhebber
– 2 ruime eetl mayonaise
– 1 dessertl grove mosterd
– 1 eetl vocht uit potje kappertjes
– zout/peper
– pittabroodjes
– rucola sla eventueel

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken.
Snipper de rode ui en knoflook.
Snijd de bleekselderij stengels in halve boogjes.
Knip de kruiden fijn.
Meng nu alle ingredienten door elkaar, voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe.

Ondertussen heb je je broodjes (af)gebakken.
Snijd de broodjes in, vul met wat rucola en lekker veel kikkererwtensalade.

Ook lekker

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Broodje pittige kip

Broodje pittige kip

Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...