Mediterraanse andijviestamppot

De overbekende andijviestamppot maar dan net even anders. Met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, feta kaas en walnoten wordt de stampot een beetje zomers.
Bovendien ziet de stamppot er ook kleurig en smakelijk uit.

Ingredienten

– 1,5 kg kruimige aardappelen
– 200 ml melk
– scheut olijfolie- zout/peper
– 500 gr andijvie, gesneden
– 3 bosuitjes
– 2 gegrilde paprika’s
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 100 gr walnoten
– 200 gr fetablokjes

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappelen door en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, voeg de verwarmde melk, scheut olijfolie en stamp tot een smeuige puree, breng op smaak met zout en peper.
Zet de pan weer op een laag vuur en voeg de andijvie in delen toe, roer de andijvie steeds goed door de puree en laat alles goed doorwarmen zodat de andijvie wat slinkt .
Voeg dan de in stukjes gesneden fetablokjes, paprika, tomaatjes, 2 in ringetjes gesneden bosuitjes en de grofgehakte walnoten toe.
Strooi tot slot het 3e in ringetjes gesneden bosuitje over de stamppot.

Ook lekker

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboterWe hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit...