Mediterraanse andijviestamppot

De overbekende andijviestamppot maar dan net even anders. Met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, feta kaas en walnoten wordt de stampot een beetje zomers.
Bovendien ziet de stamppot er ook kleurig en smakelijk uit.

Ingredienten

– 1,5 kg kruimige aardappelen
– 200 ml melk
– scheut olijfolie- zout/peper
– 500 gr andijvie, gesneden
– 3 bosuitjes
– 2 gegrilde paprika’s
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 100 gr walnoten
– 200 gr fetablokjes

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappelen door en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, voeg de verwarmde melk, scheut olijfolie en stamp tot een smeuige puree, breng op smaak met zout en peper.
Zet de pan weer op een laag vuur en voeg de andijvie in delen toe, roer de andijvie steeds goed door de puree en laat alles goed doorwarmen zodat de andijvie wat slinkt .
Voeg dan de in stukjes gesneden fetablokjes, paprika, tomaatjes, 2 in ringetjes gesneden bosuitjes en de grofgehakte walnoten toe.
Strooi tot slot het 3e in ringetjes gesneden bosuitje over de stamppot.

Ook lekker

Vegetarische goulash met bloemkool

Vegetarische goulash met bloemkoolWeer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.En als je...

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...