Pannenkoeken met hartige vulling
Voor wie niet zo van pannenkoeken met jam, suiker of stroop houdt.
Een hartige vulling van spinazie, champignons en kaassaus.
Deze pannenkoeken zijn wel aardig vullend, reken op maximaal 2 per persoon.
Voordeel is dan ook dat je geen stapels pannenkoeken hoeft te bakken.
Ingredienten
voor ca. 8 stuks
– 250 gr bloemEen hartige vulling van spinazie, champignons en kaassaus.
Deze pannenkoeken zijn wel aardig vullend, reken op maximaal 2 per persoon.
Voordeel is dan ook dat je geen stapels pannenkoeken hoeft te bakken.
– 2 eieren
– 500 ml melk
– snuf zout
– 50 gr boter
– 50 gr bloem
– 300 ml (groente)bouillon
– 100 gr geraspte oude kaas
– 1 sjalot
– 1 teen knoflook
– 150 gr champignons
– 300 gr spinazie
– zout/peper, verse tijm
Bereidingswijze
Pannenkoeken:
Maak een beslag van de bloem, eieren, melk en een snuf zout.
Bak hier 8 pannenkoeken van en houdt ze warm.
Spinaziemengsel:
Snipper de sjalot en de teen knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok, bak de sjalot en knoflook even aan en champignons toe en bak deze rondom aan.
Voeg nu de spinazie toe en roerbak een paar minuten tot de spinazie slinkt.
Breng op smaak met zout, peper en verse tijm.
Kaassaus:
Verhit 50 gr boter in een pannetje, voeg de bloem toe en laat even al roerend goed garen. Voeg dan de bouillon toe en breng goed roerend met een garde aan de kook tot een dikke saus.
Meng de geraspte kaas erdoor en laat deze goed smelten.
Tot slot:
Meng de kaassaus door het spinaziemengsel en vul er de warme pannenkoeken mee.
Andere ook erg lekkere hartige pannenkoeken op onze site:
Okonomiyaki
Hartige pannenkoekjes met ricotta
Preikoekjes
Griekse courgettekoekjes
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...