Pannenkoeken met hartige vulling

Voor wie niet zo van pannenkoeken met jam, suiker of stroop houdt.
Een hartige vulling van spinazie, champignons en kaassaus.
Deze pannenkoeken zijn wel aardig vullend, reken op maximaal 2 per persoon.
Voordeel is dan ook dat je geen stapels pannenkoeken hoeft te bakken.

Ingredienten

voor ca. 8 stuks
– 250 gr bloemEen hartige vulling van spinazie, champignons en kaassaus.
Deze pannenkoeken zijn wel aardig vullend, reken op maximaal 2 per persoon.
Voordeel is dan ook dat je geen stapels pannenkoeken hoeft te bakken.
– 2 eieren
– 500 ml melk
– snuf zout

– 50 gr boter
– 50 gr bloem
– 300 ml (groente)bouillon
– 100 gr geraspte oude kaas
– 1 sjalot
– 1 teen knoflook
– 150 gr champignons
– 300 gr spinazie
– zout/peper, verse tijm

Bereidingswijze

Pannenkoeken:
Maak een beslag van de bloem, eieren, melk en een snuf zout.
Bak hier 8 pannenkoeken van en houdt ze warm.
Spinaziemengsel:
Snipper de sjalot en de teen knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok, bak de sjalot en knoflook even aan en champignons toe en bak deze rondom aan.
Voeg nu de spinazie toe en roerbak een paar minuten tot de spinazie slinkt.
Breng op smaak met zout, peper en verse tijm.
Kaassaus:
Verhit 50 gr boter in een pannetje, voeg de bloem toe en laat even al roerend goed garen. Voeg dan de bouillon toe en breng goed roerend met een garde aan de kook tot een dikke saus.
Meng de geraspte kaas erdoor en laat deze goed smelten.
Tot slot:
Meng de kaassaus door het spinaziemengsel en vul er de warme pannenkoeken mee.

Andere ook erg lekkere hartige pannenkoeken op onze site:
Okonomiyaki
Hartige pannenkoekjes met ricotta
Preikoekjes
Griekse courgettekoekjes

Ook lekker

Wraps met sticky paddenstoelen

Wraps met sticky paddenstoelen

Wraps met sticky paddenstoelenEen wrap of tortilla gevuld met vandaag eens wat anders dan de meestal Mexicaans gekruide vullingen.Deze zijn gevuld met pittige sticky oesterzwammen.En komkommer, radijsjes en ingelegde rode ui als frisse tegenhanger.IngredientenVoor 4...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...