Pannenkoeken met hartige vulling

Voor wie niet zo van pannenkoeken met jam, suiker of stroop houdt.
Een hartige vulling van spinazie, champignons en kaassaus.
Deze pannenkoeken zijn wel aardig vullend, reken op maximaal 2 per persoon.
Voordeel is dan ook dat je geen stapels pannenkoeken hoeft te bakken.

Ingredienten

voor ca. 8 stuks
– 250 gr bloemEen hartige vulling van spinazie, champignons en kaassaus.
Deze pannenkoeken zijn wel aardig vullend, reken op maximaal 2 per persoon.
Voordeel is dan ook dat je geen stapels pannenkoeken hoeft te bakken.
– 2 eieren
– 500 ml melk
– snuf zout

– 50 gr boter
– 50 gr bloem
– 300 ml (groente)bouillon
– 100 gr geraspte oude kaas
– 1 sjalot
– 1 teen knoflook
– 150 gr champignons
– 300 gr spinazie
– zout/peper, verse tijm

Bereidingswijze

Pannenkoeken:
Maak een beslag van de bloem, eieren, melk en een snuf zout.
Bak hier 8 pannenkoeken van en houdt ze warm.
Spinaziemengsel:
Snipper de sjalot en de teen knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok, bak de sjalot en knoflook even aan en champignons toe en bak deze rondom aan.
Voeg nu de spinazie toe en roerbak een paar minuten tot de spinazie slinkt.
Breng op smaak met zout, peper en verse tijm.
Kaassaus:
Verhit 50 gr boter in een pannetje, voeg de bloem toe en laat even al roerend goed garen. Voeg dan de bouillon toe en breng goed roerend met een garde aan de kook tot een dikke saus.
Meng de geraspte kaas erdoor en laat deze goed smelten.
Tot slot:
Meng de kaassaus door het spinaziemengsel en vul er de warme pannenkoeken mee.

Andere ook erg lekkere hartige pannenkoeken op onze site:
Okonomiyaki
Hartige pannenkoekjes met ricotta
Preikoekjes
Griekse courgettekoekjes

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...