Ranchero eieren

Ranchero eieren
Huevos Ranchero of Ranchera eieren uit Honduras

Dit recept is in Honduras en in meerdere Zuid-Amerikaanse landen een onderdeel van een ontbijt, het wordt veelal gecombineerd met tortilla, gebakken bonen, worstjes, avocado en gebakken banaan.
Voor ons is zo’n ontbijt wat teveel van het goede, maar als lunchgerecht op een geroosterde volkorenboterham worden de Ranchera eieren hier zeer gewaardeerd.

 

Ingredienten

– ½ ui grof gesnipperd
– ½ groene paprika in blokjes
– 2 middelgrote tomaten in blokjes
– 3 eetl olie
– 1 flinke eetl tomatenpuree
– paar blaadjes basilicum
– ½ eetl tabasco
– zout
– komijnpoeder
– 2 eieren

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekepan, bak de ui, paprika en tomaat enkele minuten.
Voeg de tomatenpuree toe, roer door uimengsel.
Voeg de basilicum, tabasco, zout (naar smaak) en komijnpoeder (naar smaak) toe. Roer door en laat ± 10 min. zacht pruttelen.
Zonodig beetje water toevoegen, de saus moet niet te droog worden.
Bak in de saus 2 eieren.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...