Salade met gegrilde groenten

Een goedvullende maaltijdsalade met veel gegrilde groenten, fetakaas en kikkererwten.
De mosterddressing maakt alles lekker pittig.
Wij zetten de dressing vaak appart op tafel. We maken vaak te veel salade, lekker voor de volgende dag, maar blijft veel beter zonder dressing.

Ingredienten

– een kleine krop sla of andere sla
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– kleine pot kikkererwten
– stukje feta kaas of bleu d’auvergne

dressing:
– 2 eetl dijonmosterd
– olijfolie
– citroensap naar smaak
– zout/ verse peper
– honing naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de courgette en aubergine in plakken, gril deze in een grilpan, en bestrooi ze licht met zout en peper.
Rooster de paprika in de oven onder de gril tot deze zwartgeblakerd is (regelmatig keren), doe in een plastic zak, na ca. 15 minuten kun je het velletje heel makkelijk verwijderen. Snijd de paprika in repen.
Verdeel de sla op een schaal. Verdeel de groenten en kikkererwten erover. En verkruimel tot slot de kaas erover.
Roer voor de dressing de mosterd, citroensap en olie, breng op smaak met zout en peper, en voeg naar eigen smaak honing toe.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...