Shakshuka

Eieren in een heerlijke tomaten-groentensaus. Een Noord-Afrikaans gerecht.
Het recept lijkt veel op de Ranchero eieren uit Honduras, die ook op deze website staan, maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak toch heel anders.

Ingredienten

– ½ theel komijnzaad
– olijfolie
– 1 grote ui
– 2 paprika’s
– 2 theel rietsuiker
– 2 laurierblaadjes
– 1 eetl tijmblaadjes
– 1 eetl peterselieblaadjes
– 1 eetl koriander
– 4 rijpe tomaten
– cayennepeper
– 4 eieren
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Rooster het komijnzaad in een grote koekepan op een hoog vuur.
Voeg dan olijfolie toe en bak de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika, suiker en kruiden toe en bak alles ca. 5 minuten tot alles goed gekleurd is.
Doe nu de tomaten, cayennepeper en zout en peper erbij, draai het vuur laag en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg (misschien paar keer) wat water toe zodat het mengsel een vloeibare saus blijft.
Proef en breng op smaak met zout, peper en misschien nog een snuf cayennepeper.
Verwijder de laurier, duw met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes. Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn. Bestrooi tot slot met extra koriander.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...