Shakshuka

Eieren in een heerlijke tomaten-groentensaus. Een Noord-Afrikaans gerecht.
Het recept lijkt veel op de Ranchero eieren uit Honduras, die ook op deze website staan, maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak toch heel anders.

Ingredienten

– ½ theel komijnzaad
– olijfolie
– 1 grote ui
– 2 paprika’s
– 2 theel rietsuiker
– 2 laurierblaadjes
– 1 eetl tijmblaadjes
– 1 eetl peterselieblaadjes
– 1 eetl koriander
– 4 rijpe tomaten
– cayennepeper
– 4 eieren
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Rooster het komijnzaad in een grote koekepan op een hoog vuur.
Voeg dan olijfolie toe en bak de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika, suiker en kruiden toe en bak alles ca. 5 minuten tot alles goed gekleurd is.
Doe nu de tomaten, cayennepeper en zout en peper erbij, draai het vuur laag en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg (misschien paar keer) wat water toe zodat het mengsel een vloeibare saus blijft.
Proef en breng op smaak met zout, peper en misschien nog een snuf cayennepeper.
Verwijder de laurier, duw met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes. Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn. Bestrooi tot slot met extra koriander.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...