Shakshuka

Eieren in een heerlijke tomaten-groentensaus. Een Noord-Afrikaans gerecht.
Het recept lijkt veel op de Ranchero eieren uit Honduras, die ook op deze website staan, maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak toch heel anders.

Ingredienten

– ½ theel komijnzaad
– olijfolie
– 1 grote ui
– 2 paprika’s
– 2 theel rietsuiker
– 2 laurierblaadjes
– 1 eetl tijmblaadjes
– 1 eetl peterselieblaadjes
– 1 eetl koriander
– 4 rijpe tomaten
– cayennepeper
– 4 eieren
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Rooster het komijnzaad in een grote koekepan op een hoog vuur.
Voeg dan olijfolie toe en bak de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika, suiker en kruiden toe en bak alles ca. 5 minuten tot alles goed gekleurd is.
Doe nu de tomaten, cayennepeper en zout en peper erbij, draai het vuur laag en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg (misschien paar keer) wat water toe zodat het mengsel een vloeibare saus blijft.
Proef en breng op smaak met zout, peper en misschien nog een snuf cayennepeper.
Verwijder de laurier, duw met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes. Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn. Bestrooi tot slot met extra koriander.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...