Shakshuka

Eieren in een heerlijke tomaten-groentensaus. Een Noord-Afrikaans gerecht.
Het recept lijkt veel op de Ranchero eieren uit Honduras, die ook op deze website staan, maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak toch heel anders.

Ingredienten

– ½ theel komijnzaad
– olijfolie
– 1 grote ui
– 2 paprika’s
– 2 theel rietsuiker
– 2 laurierblaadjes
– 1 eetl tijmblaadjes
– 1 eetl peterselieblaadjes
– 1 eetl koriander
– 4 rijpe tomaten
– cayennepeper
– 4 eieren
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Rooster het komijnzaad in een grote koekepan op een hoog vuur.
Voeg dan olijfolie toe en bak de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika, suiker en kruiden toe en bak alles ca. 5 minuten tot alles goed gekleurd is.
Doe nu de tomaten, cayennepeper en zout en peper erbij, draai het vuur laag en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg (misschien paar keer) wat water toe zodat het mengsel een vloeibare saus blijft.
Proef en breng op smaak met zout, peper en misschien nog een snuf cayennepeper.
Verwijder de laurier, duw met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes. Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn. Bestrooi tot slot met extra koriander.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...