Siciliaanse Caponata

Een Zuid-Italiaans groentegerecht van o.a. aubergine, bleekselderij, kappertjes en olijven gestoofd in een tomatensaus. Wat de caponata vooral zo lekker maakt is dat de verschillende smaken zo goed te proeven zijn.
Caponata wordt zowel warm, lauw als koud gegeten.
Je kunt het als bijgerecht eten, maar met een broodje is het ook heerlijk als voorafje of lunch.

Ingredienten

– olijfolie
– 1 grote of 2 kleine aubergines
– 5 stengels bleekselderij
– 2 uien
– 1 blik tomatenblokjes
– 4 eetl rode wijnazijn
– 2 eetl suiker
– 4 eetl olijven
– 2 eetl rozijnen
– 2 eetl kappertjes
– 2 eetl pijnboompitten
– basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm, doe ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat half uurtje rusten spoel goed af en dep droog.
Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie en bak de aubergineblokjes rondom bruin.
Snijd de bleekselderij in plakjes en de uien in halve ringen. Voeg ze toe aan de pan en bak ca. 3 minuten mee.
Voeg dan de tomatenblokjes, azijn, suiker,olijven, kappertjes en rozijnen toe.
Stoof het geheel ca. 15 minuten.
Breng eventueel op smaak met zout/peper.
Voeg tot slot de pijnboompitten en basilicum toe.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...