Siciliaanse Caponata

Een Zuid-Italiaans groentegerecht van o.a. aubergine, bleekselderij, kappertjes en olijven gestoofd in een tomatensaus. Wat de caponata vooral zo lekker maakt is dat de verschillende smaken zo goed te proeven zijn.
Caponata wordt zowel warm, lauw als koud gegeten.
Je kunt het als bijgerecht eten, maar met een broodje is het ook heerlijk als voorafje of lunch.

Ingredienten

– olijfolie
– 1 grote of 2 kleine aubergines
– 5 stengels bleekselderij
– 2 uien
– 1 blik tomatenblokjes
– 4 eetl rode wijnazijn
– 2 eetl suiker
– 4 eetl olijven
– 2 eetl rozijnen
– 2 eetl kappertjes
– 2 eetl pijnboompitten
– basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm, doe ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat half uurtje rusten spoel goed af en dep droog.
Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie en bak de aubergineblokjes rondom bruin.
Snijd de bleekselderij in plakjes en de uien in halve ringen. Voeg ze toe aan de pan en bak ca. 3 minuten mee.
Voeg dan de tomatenblokjes, azijn, suiker,olijven, kappertjes en rozijnen toe.
Stoof het geheel ca. 15 minuten.
Breng eventueel op smaak met zout/peper.
Voeg tot slot de pijnboompitten en basilicum toe.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...