Spruitjesstamppot

Een winters stamppotje met spruitjes, champignons, paprika en blauwe kaas.
Een beetje machtig dat wel, maar dit is toch lekker!
Als je tenminste van spruitjes houdt.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 500 gr kleine spruitjes
– 1 sjalotje
– 2 tenen knoflook
– 200 gr kastanjechampignons
– 150 gr blauwe kaas
– scheutje olie
– 50 gr boter
– kopje melk
– zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon, heb je grotere halveer die dan. Kook de spruitjes beetgaar in ca. 8 minuten.
Schil en kook de aardappelen gaar.
Snipper het sjalotje en de knoflook, snijd de paprika in blokjes, borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd ook de kaas in blokjes.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook even aan, voeg de paprika en champignons toe en bak een paar minuten. Voeg dan ook de beetgare spruitjes toe en bak die ook even mee. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat.
Stamp de aardappelen wanneer ze gaar zijn, voeg de boter en de verwarmde melk toe en roer tot een smeuige puree. Breng op smaak met nootmuskaat.
Meng de groenten er voorzichtig door, niet stampen!
Roer de blokjes blauwe kaas er als laatste door.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...