Spruitjesstamppot

Een winters stamppotje met spruitjes, champignons, paprika en blauwe kaas.
Een beetje machtig dat wel, maar dit is toch lekker!
Als je tenminste van spruitjes houdt.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 500 gr kleine spruitjes
– 1 sjalotje
– 2 tenen knoflook
– 200 gr kastanjechampignons
– 150 gr blauwe kaas
– scheutje olie
– 50 gr boter
– kopje melk
– zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon, heb je grotere halveer die dan. Kook de spruitjes beetgaar in ca. 8 minuten.
Schil en kook de aardappelen gaar.
Snipper het sjalotje en de knoflook, snijd de paprika in blokjes, borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd ook de kaas in blokjes.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook even aan, voeg de paprika en champignons toe en bak een paar minuten. Voeg dan ook de beetgare spruitjes toe en bak die ook even mee. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat.
Stamp de aardappelen wanneer ze gaar zijn, voeg de boter en de verwarmde melk toe en roer tot een smeuige puree. Breng op smaak met nootmuskaat.
Meng de groenten er voorzichtig door, niet stampen!
Roer de blokjes blauwe kaas er als laatste door.

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...