Tjap Tjoy met tofu
Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.
Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.
Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.
Deze vegetarische versie is bereid met tofu.
Ingredienten
– 200 gr tofu
– 1/2 of 1 rood pepertje
– 1 teen knoflook
– stukje verse gember
– sojasaus (geen ketjap)
– 1 rode paprika
– 1 winterpeen
– 150 gr champignons
– 1/2 komkommer
– 100 gr peultjes
– 100 gr tauge
– 250 ml bouillon
– 2 – 3 theelepels maizena
– olie om te bakken, bijvoorbeeld sesamolie
Bereidingswijze
Snijd de tofu in plakjes.
Snipper het pepertje, de knoflook en het stukje gember.
Snijd de paprika in repen, de winterpeen in reepjes, de champignons in plakjes en de komkommer in 1/2 plakjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een wok en bak de plakjes tofu met een eetl. sojasaus bruin en knapperig, haal uit de pan en zet apart.
Bak nu de knoflook, rode peper en gember even in de wok.
Voeg de paprika en wortel toe en roerbak een paar minuten, voeg dan de champignons en komkommer toe en roerbak weer even.
Voeg nu nog 1 eetl. sojasaus en de bouillon toe en laat alles ca. 5 minuten sudderen.
Voeg tot slot de peultjes en de tauge toe.
Meng de maizena in een kommetje met een scheutje water, roer tot maizena is opgelost en roer door de saus in je wok.
Roer paar minuten tot je een mooi gebonden, niet te dikke saus hebt.
Meng tot slot de tofureepjes door het gerecht.
Ook lekker
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Nasi goreng (als van de Chinees)
Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Boemboe Bali van eieren
Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...