Tjap Tjoy met tofu

Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.
Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.
Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.
Deze vegetarische versie is bereid met tofu.

Ingredienten

– 200 gr tofu
– 1/2 of 1 rood pepertje
– 1 teen knoflook
– stukje verse gember
– sojasaus (geen ketjap)
– 1 rode paprika
– 1 winterpeen
– 150 gr champignons
– 1/2 komkommer
– 100 gr peultjes
– 100 gr tauge
– 250 ml bouillon
– 2 – 3 theelepels maizena
– olie om te bakken, bijvoorbeeld sesamolie

Bereidingswijze

Snijd de tofu in plakjes.
Snipper het pepertje, de knoflook en het stukje gember.
Snijd de paprika in repen, de winterpeen in reepjes, de champignons in plakjes en de komkommer in 1/2 plakjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een wok en bak de plakjes tofu met een eetl. sojasaus bruin en knapperig, haal uit de pan en zet apart.
Bak nu de knoflook, rode peper en gember even in de wok.
Voeg de paprika en wortel toe en roerbak een paar minuten, voeg dan de champignons en komkommer toe en roerbak weer even.
Voeg nu nog 1 eetl. sojasaus en de bouillon toe en laat alles ca. 5 minuten sudderen.
Voeg tot slot de peultjes en de tauge toe.
Meng de maizena in een kommetje met een scheutje water, roer tot maizena is opgelost en roer door de saus in je wok.
Roer paar minuten tot je een mooi gebonden, niet te dikke saus hebt.
Meng tot slot de tofureepjes door het gerecht.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...