Tjap Tjoy met tofu

Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.
Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.
Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.
Deze vegetarische versie is bereid met tofu.

Ingredienten

– 200 gr tofu
– 1/2 of 1 rood pepertje
– 1 teen knoflook
– stukje verse gember
– sojasaus (geen ketjap)
– 1 rode paprika
– 1 winterpeen
– 150 gr champignons
– 1/2 komkommer
– 100 gr peultjes
– 100 gr tauge
– 250 ml bouillon
– 2 – 3 theelepels maizena
– olie om te bakken, bijvoorbeeld sesamolie

Bereidingswijze

Snijd de tofu in plakjes.
Snipper het pepertje, de knoflook en het stukje gember.
Snijd de paprika in repen, de winterpeen in reepjes, de champignons in plakjes en de komkommer in 1/2 plakjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een wok en bak de plakjes tofu met een eetl. sojasaus bruin en knapperig, haal uit de pan en zet apart.
Bak nu de knoflook, rode peper en gember even in de wok.
Voeg de paprika en wortel toe en roerbak een paar minuten, voeg dan de champignons en komkommer toe en roerbak weer even.
Voeg nu nog 1 eetl. sojasaus en de bouillon toe en laat alles ca. 5 minuten sudderen.
Voeg tot slot de peutjes en de tauge toe.
Meng de maizena in een kommetje met een scheutje water, roer tot maizena is opgelost en roer door de saus in je wok.
Roer paar minuten tot je een mooi gebonden, niet te dikke saus hebt.
Meng tot slot de tofureepjes door het gerecht.

Ook lekker

Woknoedels met tofu en teriyakisaus

Woknoedels met tofu en teriyakisaus Als je dan toch die lekkere teriyakisaus zelf hebt gemaakt! Volgt hier een super makkelijk en gezond recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en lekker hartig. Je kunt er zo veel groenten in verwerken als je...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....