Vegetarische burgers

Een broodje hamburger kan soms zo ontzettend lekker zijn.
Dus hier een recept voor vegetarische burgers, echt heel lekker en het belangrijkste ze zijn door de ingredienten ook nog erg gezond.
Wij eten ze met een tomatensalsa (Pico de Gallo, zie ook op deze website), om het nog gezonder te houden.
Maar een flinke klodder ketchup en mayonaise is het natuurlijk ook smullen.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 1 blik kidneybonen (400 gr)
– 1 rode ui
– 2 handen peterselie of koriander
– ½ losgeklopt ei
– paar eetlepels paneermeel
– flink zout en peper
– flink chilipoeder
– komijnpoeder, kaneel, oregano naar smaak

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en laat goed uitlekken.
Pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine.
Snipper de ui en knip/hak de peterselie fijn, en meng met de andere ingredienten door de bonenpuree.
De bonenpuree kan best wat zout en kruiden gebruiken hoor.
Is het mengsel nog te nat of te plakkerig, voeg dan nog wat meer paneermeel toe, het mengsel moet niet te slap zijn.
Vorm 6 burgers, laat ze even tot gebruik in de koelkast rusten.
Wij bakken ze altijd op de grill of op de bbq, maar in een beetje olie in de koekenpan kan ook prima.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...