Vegetarische burgers

Een broodje hamburger kan soms zo ontzettend lekker zijn.
Dus hier een recept voor vegetarische burgers, echt heel lekker en het belangrijkste ze zijn door de ingredienten ook nog erg gezond.
Wij eten ze met een tomatensalsa (Pico de Gallo, zie ook op deze website), om het nog gezonder te houden.
Maar een flinke klodder ketchup en mayonaise is het natuurlijk ook smullen.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 1 blik kidneybonen (400 gr)
– 1 rode ui
– 2 handen peterselie of koriander
– ½ losgeklopt ei
– paar eetlepels paneermeel
– flink zout en peper
– flink chilipoeder
– komijnpoeder, kaneel, oregano naar smaak

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en laat goed uitlekken.
Pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine.
Snipper de ui en knip/hak de peterselie fijn, en meng met de andere ingredienten door de bonenpuree.
De bonenpuree kan best wat zout en kruiden gebruiken hoor.
Is het mengsel nog te nat of te plakkerig, voeg dan nog wat meer paneermeel toe, het mengsel moet niet te slap zijn.
Vorm 6 burgers, laat ze even tot gebruik in de koelkast rusten.
Wij bakken ze altijd op de grill of op de bbq, maar in een beetje olie in de koekenpan kan ook prima.

Ook lekker

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehaktEen Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als...