Vegetarische burgers

Een broodje hamburger kan soms zo ontzettend lekker zijn.
Dus hier een recept voor vegetarische burgers, echt heel lekker en het belangrijkste ze zijn door de ingredienten ook nog erg gezond.
Wij eten ze met een tomatensalsa (Pico de Gallo, zie ook op deze website), om het nog gezonder te houden.
Maar een flinke klodder ketchup en mayonaise is het natuurlijk ook smullen.

Ingredienten

– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 1 blik kidneybonen (400 gr)
– 1 rode ui
– 2 handen peterselie of koriander
– ½ losgeklopt ei
– paar eetlepels paneermeel
– flink zout en peper
– flink chilipoeder
– komijnpoeder, kaneel, oregano naar smaak

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en laat goed uitlekken.
Pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine.
Snipper de ui en knip/hak de peterselie fijn, en meng met de andere ingredienten door de bonenpuree.
De bonenpuree kan best wat zout en kruiden gebruiken hoor.
Is het mengsel nog te nat of te plakkerig, voeg dan nog wat meer paneermeel toe, het mengsel moet niet te slap zijn.
Vorm 6 burgers, laat ze even tot gebruik in de koelkast rusten.
Wij bakken ze altijd op de grill of op de bbq, maar in een beetje olie in de koekenpan kan ook prima.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...