Wintersalade met venkel

Een heerlijke salade met een lichte anijssmaak van venkel.
De dilledressing, hartige croutons van ciabatta, fetakaas en granaatappelpitjes maken deze salade helemaal af.
Deze salade is geinspireerd op een plaatje van een Noorse site, zag er erg lekker uit, nagemaakt en smaakt inderdaad heel lekker.
Wij gaan hem zeker vaker maken!

Ingredienten

De hoeveelheden zijn voor een maaltijdsalade.
Als bijgerecht zou ik van alles de helft nemen.

– 1 kleine venkelknol
– 200 gr gemengde sla of spinazie/gemengde sla
– 100 gr fetakaas
– ½ granaatappel
– 1 kleine ciabatta
– olijfolie
– maldonzout, grof zeezout
dressing:
– 1 dl yoghurt
– 1 dl mayonaise
– 1 eetl dille (gedroogd is ook prima)
– 1 teen knoflook geperst
– citroensap naar smaak
– zout/peper
– beetje honing (als je een zoetje wilt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Scheur de ciabatta in niet te grote stukken, doe in een braadslee en hussel om met een scheut olijfolie en maldonzout. Plaats in de oven ca. 10 minuten tot het mooi bruin ziet.
Snijd de venkel in heel dunne reepjes en meng met de slablaadjes in een grote kom.
Breek de fetakaas in brokjes en voeg toe aan de sla.
Meng voor de dressing alle ingredienten, giet over de salade en meng alles door elkaar.
Verdeel nu het brood en de granaatappelpitjes over de salade.

Strooi er tot slot fijngeknipt venkelgroen over.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...