Winterse koolsalade

Warme winterse kleuren in een frisse salade.
Voor deze winterse versie van coleslaw hebben we rode kool en cranberries toegevoegd.
De dressing doet het hem.

Ingredienten

– ½ witte kool of spitskool
– ½ rode kool
– 2 winter penen
– flinke hand gedroogde cranberries

Voor de dressing:
– 120 ml mayonaise
– 60 ml melk
– 60 ml karnemelk
– 2 el citroensap
– zout / peper
– 1 eetl. suiker

Bereidingswijze

Snijd de witte en rode kool heel fijn.
Snijd de wortel julienne of rasp de wortel.
Meng voor de dressing alle ingrediënten. Proef en voeg indien gewenst nog wat meer citroensap toe.
Meng de kool, peen, cranberries en dressing in een grote kom en zet afgedekt een paar uur in de koelkast. De kool wordt heerlijk zacht.
Door de rode kool zou ik deze salade i.v.m. verkleuren niet een dag van te voren maken. Of je moet van roze salade houden.

Ook lekker

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...