Winterse koolsalade

Warme winterse kleuren in een frisse salade.
Voor deze winterse versie van coleslaw hebben we rode kool en cranberries toegevoegd.
De dressing doet het hem.

Ingredienten

– ½ witte kool of spitskool
– ½ rode kool
– 2 winter penen
– flinke hand gedroogde cranberries

Voor de dressing:
– 120 ml mayonaise
– 60 ml melk
– 60 ml karnemelk
– 2 el citroensap
– zout / peper
– 1 eetl. suiker

Bereidingswijze

Snijd de witte en rode kool heel fijn.
Snijd de wortel julienne of rasp de wortel.
Meng voor de dressing alle ingrediënten. Proef en voeg indien gewenst nog wat meer citroensap toe.
Meng de kool, peen, cranberries en dressing in een grote kom en zet afgedekt een paar uur in de koelkast. De kool wordt heerlijk zacht.
Door de rode kool zou ik deze salade i.v.m. verkleuren niet een dag van te voren maken. Of je moet van roze salade houden.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...