Witte bonensalade met artisjokken

Een lekker frisse salade uit de Italiaanse boerenkeuken.
Voedzame bonen, frisse artisjokken en een dressing met witte wijn en veel tijm.
Lekker als lunchsalade, of als bijgerecht bij een simpele pizza.

Ingredienten

– 1 pot witte bonen
– 1 blikje artisjokharten
– 1 rode ui
– 2 eetl tijmblaadjes
– 3 eetl olijfolie
– 1 dl droge witte wijn
– 1 eetl citroensap
– zout, peper
– 2 eetl peterselieblaadjes

Bereidingswijze

Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.
Doe de witte bonen en de artisjokharten in een schaal en meng ze.
Snipper de rode ui.
Verhit in een pannetje de olijfolie en fruit de ui een paar minuten.
Voeg citroensap, wijn en tijm toe en verwarm ca. 5 minuten op een laag vuur.
Breng op smaak met zout en peper en schep door de bonen en artisjokharten.
Laat een half uurtje afkoelen, schep de salade af en toe om.
Garneer tot slot met de peterselie.
Nog wat zwarte olijven over de salade is ook erg lekker.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...