Zomerse komkommersalade

Altijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.
Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.
Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris.
Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.
Grappig, de ingrediënten zijn bijna dezelfde als voor Tzatziki.

Ingredienten

– 1 komkommer
– 2 dl. Griekse yoghurt
– 2 teen knoflook
– 1 theel mosterd
– 6 takjes dille
– zout/peper
– beetje citroensap
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in heel dunne plakjes met bijvoorbeeld een kaasschaaf.
Bestrooi met wat zout, doe ze in een vergiet en laat goed uitlekken in ca 20 minuten, druk zo nodig vocht eruit.
Snipper de knoflook fijn en hak de dille fijn.
Meng de yoghurt met de knoflook, mosterd en dille. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Meng de komkommerplakjes erdoor en laat de salade in koelkast lekker koud worden.
Je kunt er voor serveren nog wat olijfolie over druppelen.

Ook lekker

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...