Zomerse komkommersalade

Altijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.
Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.
Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris.
Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.
Grappig, de ingrediënten zijn bijna dezelfde als voor Tzatziki.

Ingredienten

– 1 komkommer
– 2 dl. Griekse yoghurt
– 2 teen knoflook
– 1 theel mosterd
– 6 takjes dille
– zout/peper
– beetje citroensap
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in heel dunne plakjes met bijvoorbeeld een kaasschaaf.
Bestrooi met wat zout, doe ze in een vergiet en laat goed uitlekken in ca 20 minuten, druk zo nodig vocht eruit.
Snipper de knoflook fijn en hak de dille fijn.
Meng de yoghurt met de knoflook, mosterd en dille. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Meng de komkommerplakjes erdoor en laat de salade in koelkast lekker koud worden.
Je kunt er voor serveren nog wat olijfolie over druppelen.

Ook lekker

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...

Eiersalade

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren- 2 eetl mayonaise- 1 eetl tomantenketchup- ½ theel gemberpoeder- 1 theel kerriepoeder- beetje zout en peper- ½ theel knoflookpoederBereidingswijzeKook de eieren...

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...