Frittata met boerenkool

Eet boerenkool eens anders! (deel2)
Geen stampot maar een goed gevulde frittata met aardappel en boerenkool, pittig door een rood pepertje.
Zowel warm als koud erg lekker.

Ingredienten

– 3 flinke vastkokende aardappelen
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 150/200 gr boerenkool
– 5 eieren
– zout/peper
– scheut melk
– olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze in 8 minuten. Giet de plakjes af en laat ze afkoelen.
Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook.
Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin.
Voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe samen met de boerenkool, laat de boerenkool al omscheppend slinken.
Meng in een kom de losgeklopte eieren met de melk, breng op smaak met zout en peper.
Voeg eerst nog een scheut olijfolie toe aan het groentemengsel en giet dan het eimengsel in de pan. Bak de frittata op een niet te hoog vuur mooi bruin aan de onderzijde.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Je kunt naar smaak ook nog wat geraspte kaas aan de eieren toevoegen.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...