Frittata met boerenkool

Eet boerenkool eens anders! (deel2)
Geen stampot maar een goed gevulde frittata met aardappel en boerenkool, pittig door een rood pepertje.
Zowel warm als koud erg lekker.

Ingredienten

– 3 flinke vastkokende aardappelen
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 150/200 gr boerenkool
– 5 eieren
– zout/peper
– scheut melk
– olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze in 8 minuten. Giet de plakjes af en laat ze afkoelen.
Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook.
Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin.
Voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe samen met de boerenkool, laat de boerenkool al omscheppend slinken.
Meng in een kom de losgeklopte eieren met de melk, breng op smaak met zout en peper.
Voeg eerst nog een scheut olijfolie toe aan het groentemengsel en giet dan het eimengsel in de pan. Bak de frittata op een niet te hoog vuur mooi bruin aan de onderzijde.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Je kunt naar smaak ook nog wat geraspte kaas aan de eieren toevoegen.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...