Frittata met boerenkool

Eet boerenkool eens anders! (deel2)
Geen stampot maar een goed gevulde frittata met aardappel en boerenkool, pittig door een rood pepertje.
Zowel warm als koud erg lekker.

Ingredienten

– 3 flinke vastkokende aardappelen
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 150/200 gr boerenkool
– 5 eieren
– zout/peper
– scheut melk
– olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze in 8 minuten. Giet de plakjes af en laat ze afkoelen.
Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook.
Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin.
Voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe samen met de boerenkool, laat de boerenkool al omscheppend slinken.
Meng in een kom de losgeklopte eieren met de melk, breng op smaak met zout en peper.
Voeg eerst nog een scheut olijfolie toe aan het groentemengsel en giet dan het eimengsel in de pan. Bak de frittata op een niet te hoog vuur mooi bruin aan de onderzijde.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Je kunt naar smaak ook nog wat geraspte kaas aan de eieren toevoegen.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...