Frittata met boerenkool

Eet boerenkool eens anders! (deel2)
Geen stampot maar een goed gevulde frittata met aardappel en boerenkool, pittig door een rood pepertje.
Zowel warm als koud erg lekker.

Ingredienten

– 3 flinke vastkokende aardappelen
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 150/200 gr boerenkool
– 5 eieren
– zout/peper
– scheut melk
– olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze in 8 minuten. Giet de plakjes af en laat ze afkoelen.
Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook.
Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin.
Voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe samen met de boerenkool, laat de boerenkool al omscheppend slinken.
Meng in een kom de losgeklopte eieren met de melk, breng op smaak met zout en peper.
Voeg eerst nog een scheut olijfolie toe aan het groentemengsel en giet dan het eimengsel in de pan. Bak de frittata op een niet te hoog vuur mooi bruin aan de onderzijde.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Je kunt naar smaak ook nog wat geraspte kaas aan de eieren toevoegen.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...