Gevulde pitabroodjes

Superlekkere lunchbroodjes.
Pitabroodjes besmeerd met hummus en gevuld met rucolasalade.
De rucola is gemengd met tapenade, wat een zeer smakelijke en frisse combinatie is met de hummus.
Door de hummus vullen de broodjes goed, twee als lunch en je kan de hele dag weer door.

Ingredienten

– 2 pita broodjes per persoon
– hummus, zie recept op deze site
– rucola sla
– tapenade, zie recept op deze site

Bereidingswijze

Maak de hummus en tapenade volgens recept.
Je hebt waarschijnlijk niet de gehele hoeveelheden nodig, maar de rest bewaar je gewoon in de koelkast, altijd handig om in huis te hebben.
Meng de rucola met wat flinke eetlepels tapenade.
Rooster de pitabroodjes en halveer en open ze.
Smeer één binnenkant in met een lekkere laag hummus en vul de broodjes vol met de rucolasalade. Smullen!!
Het idee komt van naturelly ella, maar zijn zo lekker dat we niets aan het recept hebben veranderd.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...