Gevulde pitabroodjes

Superlekkere lunchbroodjes.
Pitabroodjes besmeerd met hummus en gevuld met rucolasalade.
De rucola is gemengd met tapenade, wat een zeer smakelijke en frisse combinatie is met de hummus.
Door de hummus vullen de broodjes goed, twee als lunch en je kan de hele dag weer door.

Ingredienten

– 2 pita broodjes per persoon
hummus, zie recept op deze site
– rucola sla
tapenade, zie recept op deze site

Bereidingswijze

Maak de hummus en tapenade volgens recept.
Je hebt waarschijnlijk niet de gehele hoeveelheden nodig, maar de rest bewaar je gewoon in de koelkast, altijd handig om in huis te hebben.
Meng de rucola met wat flinke eetlepels tapenade.
Rooster de pitabroodjes en halveer en open ze.
Smeer één binnenkant in met een lekkere laag hummus en vul de broodjes vol met de rucolasalade. Smullen!!
Het idee komt van naturelly ella, maar zijn zo lekker dat we niets aan het recept hebben veranderd.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...