Gevulde pitabroodjes

Superlekkere lunchbroodjes.
Pitabroodjes besmeerd met hummus en gevuld met rucolasalade.
De rucola is gemengd met tapenade, wat een zeer smakelijke en frisse combinatie is met de hummus.
Door de hummus vullen de broodjes goed, twee als lunch en je kan de hele dag weer door.

Ingredienten

– 2 pita broodjes per persoon
hummus, zie recept op deze site
– rucola sla
tapenade, zie recept op deze site

Bereidingswijze

Maak de hummus en tapenade volgens recept.
Je hebt waarschijnlijk niet de gehele hoeveelheden nodig, maar de rest bewaar je gewoon in de koelkast, altijd handig om in huis te hebben.
Meng de rucola met wat flinke eetlepels tapenade.
Rooster de pitabroodjes en halveer en open ze.
Smeer één binnenkant in met een lekkere laag hummus en vul de broodjes vol met de rucolasalade. Smullen!!
Het idee komt van naturelly ella, maar zijn zo lekker dat we niets aan het recept hebben veranderd.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...